
Puha, mennyei málnás banánkenyér: étcsokoládé olvad bele

A banánkenyér az egyik legjobb sütemény: alig van vele munka, egyszerű kevert tésztája van, napokig puha és rengetegféleképpen ízesíthető.
Minden túlzás nélkül állítom, hogy ez az eddigi legfinomabb banánkenyér, amit készítettem: a picit fanyar málna nagyon jól kiegészíti és ellensúlyozza a banán édességét, tökéletes lesz az összhatás, a kesernyés étcsoki pedig felteszi az i-re a pontot.
Mi több, ez a recept tojásmentes, így az arra érzékenyek is bátran elkészíthetik, a tészta így is megemelkedik a szódabikarbónának hála. Sőt, vegánok is könnyedén beilleszthetik az étrendjükbe ezt a banánkenyeret, ha a tejet növényi italra, a vajat növényi zsiradékra cserélik.
Természetesen szezonon kívül más gyümölccsel is készülhet a recept, vagy akár el is hagyható a plusz kiegészítő, de legalább egyszer próbáld ki málnával, mert egészen új szintre emeli a sütit!
-
2023-09-24 08:36:01
-
2023-09-16 10:16:01
-
2023-09-12 09:32:02
Málnás banánkenyér

Hozzávalók 12 szelethez
- 280 g liszt
- 200 g cukor
- 1 csipet só
- 0.75 tk szódabikarbóna
- 120 g vaj
- 60 ml tej
- 1 tk vaníliakivonat
- 4 db érett banán
- 200 g málna
- 100 g étcsokoládé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 25x12 centis kenyérsütő formát.
A banánokat hámozzuk meg, egy villával pépesítsük. Az étcsokoládét vágjuk durvára, a nagyobb szem málnákat felezzük el.
Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, cukrot, sót és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tejet, a vaníliakivonatot és a pürésített banánt, majd keverjük csomómentesre a masszát.
Forgassuk a masszába a málnát és az étcsokit is, majd öntsük a tésztát az előkészített formába.
Toljuk a sütőbe 50-60 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Ha a teteje már barna, de a közepe még nyers, takarjuk le alufóliával, úgy süssük tovább.
Hagyjuk a formában kihűlni, mielőtt szeletelnénk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!