Házi karamellás popcorn: édesen is nagyon finom a ropogtatnivaló
A popcorn nekem a mozizást jelenti, sokáig el sem tudtam képzelni, hogy beüljek egy filmre pattogatott kukorica és üdítő nélkül.
Ha te is azok közé tartozol, akiknél nincs filmnézés pop-corn nélkül, készítsd el házilag a klasszikus ropogtatnivalót. Nem csak sósan, édesen is isteni, az alábbi változat nagyon csokis és vajas, csak szeretni lehet.
Fontos, hogy natúr, pattogtatnivaló való kukoricát vásárolj, amelyet aztán számtalan ízesítésben elkészíthetsz. A kipattogtatáshoz alább olvashatsz egy alapreceptet, aztán a kész pop-cornt összeforgathatod szinte bármivel, olvasztott vajjal, zöldfűszerekkel, reszelt sajttal, amivel csak szeretnéd.
Készítsünk elő egy vastag falú, lehetőleg öntöttvas lábast, amelynek teteje is van.
Öntsük bele az olajat, oszlassuk el az alján. Forrósítsuk fel közepes lángon, majd adjunk hozzá tesztképpen 1-2 szem kukoricát. Ha kipattognak pár másodpercen belül, mehet hozzá a többi is. Keverjük át, majd fedjük le a lábast.
Emeljük fel a lábast a lángról, rázzuk meg, majd tegyük vissza a tűzre. Ezt ismételjük meg párszor, míg minden kukorica ki nem pattog. Ha elhal a hang, készen van, kapcsoljuk le alatta a lángot.
Egy kis lábasban melegítsük össze a vajat és a cukrot. Amikor elolvadt a cukor, keverjük hozzá a kakaóport, majd az összedarabolt csokit is. Melegítsük addig, míg a csoki elolvad, szósz lesz belőle.
Dobjuk bele a pop-cornt a szószba, forgassuk vele össze. Szedjük tányérra, majd kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu