
Puha, sós gofri cukkinivel dúsítva – Tejföllel vagy sajttal tökéletes reggeli

A gofriról az édes változat juthat eszedbe, de sósan készítve is nagyon izgalmas, könnyed fogás lehet.
Egykor a gofri a strandhoz kötődött, ott árulták a jellegzetesen téglalap alakú, baracklekvárral vagy csokipudinggal megkent, tejszínhabos édességet. Ma már otthon is elkészítheted, ha beszerzel egy sütőt. A jó gofri titka, hogy kívül ropogós, a belseje pedig finom puha. Ha ezt az alapreceptet készíted, akkor biztosan nem fogod elrontani.
Az alaptészta nem csak édesen készíthető, hanem sósan is, például édeskrumplival. A tejfölös mártogatósok nagyon jól illenek hozzá, valamint salátával fogyasztva is érdemes kipróbálni.
A tésztába bármilyen zöldséget, így cukkinit is keverhetsz, amelytől még puhább lesz a gofri. Arra figyelj, hogy a nedvességet nyomkodd ki belőle, különben eláztatja a tésztát. Sajtot is reszelj bele, amelytől intenzívebb ízt kap.
Cukkinigofri

Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 darab cukkini
- 1 darab tojás
- 30 gramm parmezán (reszelt)
- 200 milliliter tej
- ízlés szerint só
- 150 gramm liszt
- 4 gramm sütőpor
- 30 gramm vaj (puha)
Elkészítés:
A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levét. A tojást kicsit verjük fel, adjuk hozzá a parmezánt, öntsük hozzá a tejet, sózzuk, keverjük össze. Forgassuk hozzá a lisztet és a sütőport, keverjük csomómentesre. A végén forgassuk hozzá a cukkinit és a puha vajat.
Melegítsük elő a gofrisütőt. Tegyünk nagyjából egy-másfél evőkanálnyit a masszából a sütőbe, süssük meg a gofrikat.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!