Puha, sós gofri cukkinivel dúsítva – Tejföllel vagy sajttal tökéletes reggeli

cukkini gofri cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gofriról az édes változat juthat eszedbe, de sósan készítve is nagyon izgalmas, könnyed fogás lehet.

Egykor a gofri a strandhoz kötődött, ott árulták a jellegzetesen téglalap alakú, baracklekvárral vagy csokipudinggal megkent, tejszínhabos édességet. Ma már otthon is elkészítheted, ha beszerzel egy sütőt. A jó gofri titka, hogy kívül ropogós, a belseje pedig finom puha. Ha ezt az alapreceptet készíted, akkor biztosan nem fogod elrontani.

Az alaptészta nem csak édesen készíthető, hanem sósan is, például édeskrumplival. A tejfölös mártogatósok nagyon jól illenek hozzá, valamint salátával fogyasztva is érdemes kipróbálni. 

A tésztába bármilyen zöldséget, így cukkinit is keverhetsz, amelytől még puhább lesz a gofri. Arra figyelj, hogy a nedvességet nyomkodd ki belőle, különben eláztatja a tésztát. Sajtot is reszelj bele, amelytől intenzívebb ízt kap. 

Cukkinigofri

cukkini gofri recept ok

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 darab cukkini
  • 1 darab tojás
  • 30 gramm parmezán (reszelt)
  • 200 milliliter tej
  • ízlés szerint
  • 150 gramm liszt
  • 4 gramm sütőpor
  • 30 gramm vaj (puha)
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levét. A tojást kicsit verjük fel, adjuk hozzá a parmezánt, öntsük hozzá a tejet, sózzuk, keverjük össze. Forgassuk hozzá a lisztet és a sütőport, keverjük csomómentesre. A végén forgassuk hozzá a cukkinit és a puha vajat. 

Melegítsük elő a gofrisütőt. Tegyünk nagyjából egy-másfél evőkanálnyit a masszából a sütőbe, süssük meg a gofrikat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük