
Isteni bolognese cukkinispagettiből – Szénhidrátmentesen laktató fogás

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd
Bolognai spagettit készíteni ebédre egyenlő a sikerrel, biztosan nem lesz maradék a tányéron.
A tésztás ételek nem csak egyszerűen elkészíthetők, de kevés munkával egyszerre sok embert tudnak jóllakatni, ami valljuk be, nem kis előny. Az viszont már kevésbé jó dolog, hogy az alakunknak nem feltétlenül tesznek jót, főleg, ha rendszeresen és nagy mennyiségben fogyasztjuk.
A tésztától hamar jóllakunk, de sajnos ugyanolyan hamar éhesek is leszünk, mégis - ki tudna ellenállni egy finom bolognainak? Szerencsére már vannak alternatív megoldások tészta helyett, például a zöldségspagetti. A cukkini tökéletes alapanyag, ráadásul szezonja is van. A zöldségtészta kalória- és szénhidráttartalma sokkal alacsonyabb lesz, 10 dkg mindössze 15 kalóriát tartalmaz.
Cukkinispagetti

Hozzávalók 4 személyre
- 3 darab cukkini
- 500 gramm darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 0.5 darab zellergumó
- 2 darab paradicsom
- 500 milliliter paradicsomlé
- 1 teáskanál cukor
- ízlés szerint só
- 2 darab babérlevél
- ízlés szerint majoranna
- ízlés szerint rozmaring
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint bors
- 100 gramm parmezán
Elkészítés:
Készítsük el a cukkinispagettit. A zöldséget mossuk meg, vágjuk le a végeit, majd tekerjük át zöldségspirálozón. Ennek hiányában nagy lyukú sajtreszelőn is lereszelhetjük. Egy percre dobjuk forró, sós vízbe, majd szűrjük le.
A bolognai ragura egy tökéletes receptet találtok az oldalon. Ez a recept azért is illik a cukkinispagettihez, mert a bolognaialap is zöldséggel készül.
Fotó: Getty Images