A 10 legjobb pizzarecept otthonra: zöldségalapú is van köztük
A pizza az egyik legkedveltebb street food, amiért az egész világon megőrülnek, rengeteg változata hódít - lehet vékony vagy vastag a tésztája, de a feltét is szabadon variálható.
A cukkinipizza elkészítése pofonegyszerű. Érdemes biozöldséget vásárolni, és abból összedobni, mert így a karikára vágott cukkini héját nem kell eltávolítani, bőven elég csak alaposan megmosni.
Természetesen paradicsomszósz. A legjobb, ha házit használsz, de a bolti passata is megteszi, amit csak fűszerezned kell. A cukkinipizza jólesik egyszerűen sajttal megszórva, de plusz alapanyagok is kerülhetnek rá. Lehet az sonka, kolbász, gomba vagy bármi más, amit jónak vélsz.
Mivel ez egy minipizza, mindig vágd apróra azokat a finomságokat, amiket a zöldséges alapra pakolsz.
A cukkinit tisztítsuk meg, majd vágjuk fel ujjnyi karikákra.
A paradicsompassatát keverjük össze a sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal.
Vegyünk elő egy tepsit és béleljük ki sütőpapírral. Ezután rakjuk rá a cukkiniszeleteket, majd kenjük meg a paradicsomszósszal és szórjuk meg reszelt sajttal.
A cukkinipizzákat toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.
Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu