Házi paradicsomszósz friss bazsalikommal: pizzára, de tésztához is kiváló

paradicsomszósz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mindenképpen friss zöldfűszert használj, ha igazán finom paradicsomszószt szeretnél készíteni, össze sem hasonlítható a kettő.

Az igazán finom szószhoz mindenképpen friss zöldfűszereket érdemes használni, különösen bazsalikomból, az fogja megadni az esszenciáját. Az oregánóval már elnézőbbek vagyunk, nehezebb is beszerezni. 

Természetesen az alap is legyen jó minőségű, ha pedig elindul nyár közepén az igazi paradicsomszezon, mindenképp friss zöldséggel dolgozz. Az alábbi recepttel nem kell sokáig pepecselned, elég, ha összefőzöd az alapanyagokat.

A paradicsomszószt pizzára is kenheted, vagy ez a tonhalas spagetti is csodás lesz tőle. Érdemes nagyobb adagban készíteni, mert lefagyasztható, és bármikor előkaphatod, ha olaszos ételt kívánsz.

Házi paradicsomszósz bazsalikommal

paradicsomszósz recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 400 gramm paradicsomszósz (natúr)
  • 160 gramm sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál bazsalikom (friss, apróra vágott)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk cukor (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasba tegyük bele a kétféle paradicsomot, nyomjuk bele a fokhagymát, morzsoljuk bele az oregánót, szórjuk bele a paprikát, sózzuk, borsozzuk. Ha picit szeretnénk enyhíteni a paradicsom savasságán, 1 teáskanál cukor is mehet bele.

Tegyük a gázra, és lassú tűzön rotyogtassuk 10-15 percig, vigyázva, hogy le ne égjen. Ha kész, vegyük le a tűzről, és keverjük bele az apróra vágott bazsalikomot.

Rögtön kínálhatjuk, de ha nagyobb adagban készült, el is tehetjük későbbre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük