Selymes krumplikrémleves cukkinivel – Finoman melenget, mint a tavaszi napsütés

cukkinis krumplikrémleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krumpli és a cukkini egyáltalán nem markáns ízű zöldségek, mégis tökéletes párost alkotnak ebben a levesben.

Az egyik kedvenc zöldségem a cukkini. Nem hivalkodó, mégis finom zöldség, sok ételbe illik, nem dominál benne az íze, mégis kellemesen ízesíti, felfrissíti azt.

A cukkini ráadásul nagyon egészséges. A benne lévő rostoknak köszönhetően teltségérzetet ad, de mégsem hizlal. A legnagyobb része víz, így hidratál is, a héjában pedig rengeteg a C-vitamin.

Nem utolsósorban finom is. Ha picit tartalmasabban szeretnénk elkészíteni, főzzünk belőle krémlevest krumplival dúsítva. 

Cukkinis krumplikrémleves

cukkinis krumplikrémleves recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 120 milliliter olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab cukkini
  • 500 gramm krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát vágjuk egészen apróra, a cukkinit és a krumplit kockázzuk fel. Egy lábasban forrósítsunk olajat, majd vegyük le az erősséget,  dobjuk rá a hagymát, a fokhagymát, a cukkinit és a krumplit, pároljuk 5 percig. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel egy kevés vízzel, és egészen alacsony lángon, fedő alatt főzzük puhulásig. Pótoljuk a vizet, forraljunk rajta egyet, majd botmixerrel pépesítsük. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük