Cukormentes, zabpelyhes, fehérjében gazdag süti diétázóknak, amiben nem csalódsz
Proteines-zabpelyhes süti
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
A szénhidrátszegény diétán élőknek ma már viszonylag könnyű dolguk van: a fehér lisztet és a cukrot is rengeteg elmés módon lehet pótolni, és finomabbnál finomabb sütiket lehet így előállítani. Mint például ezt itt.
A nagypapám cukorbeteg volt, a nagymamám ezért nagyon sok diétás süteményt készített neki, ennek a receptnek az alapja is tőle származik. Ez a sütemény 3-4 napig is eláll, lehet enni magában vagy diétás lekvárral leöntve is.
Fehér liszt helyett ebben a sütiben zabpehely, kókuszreszelék és dió van, az édesítést pedig xilittel oldottuk meg. Utóbbihoz hozzá lehet szokni, bár kétségtelen, hogy a legtöbb ember szervezetében eleinte okozhat némi galibát. Nem baj, idővel elmúlik, vagy használhatunk helyette valami más édesítőszert, ami bevált, és aminek el tudjuk viselni az ízét.
Elő a kimaradt tojásfehérjékkel!
Ráadásul ez a recept arra is kiváló, hogy a kimaradt tojásfehérjéket elsüssük: egyenesen tíz kell bele. Apropó, azt ugye tudjátok, hogy a tojásfehérjének semmi kifogása a fagyasztással szemben? Érdemes a kimaradt fehérjéket a mélyhűtőben gyűjteni tehát, ilyenkor pedig előkapni. Csak mindig gondosan feliratozzuk, hogy éppen hány tojás fehérjét rejti az edény!
Proteines, zabpelyhes süti
Hozzávalók 1 adaghoz
- 300 gramm zabkorpa vagy- pehely
- 1 csésze kókuszreszelék
- 1 csésze darált dió
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 evőkanál xilit vagy másfajta édesítőszer
- 1 csipet só
- 10 darab tojásfehérje
- 1 darab reszelt alma
- 3 evőkanál csokis fehérjepor (elhagyható, cukormentes kakaópor is jó helyette)
- 1 marék étcsoki és mandulapelyhek díszítésnek
Elkészítés:
Ezeket összekeverjük, és felöntjük annyi langyos vízzel, hogy ellepje.
Egy picit várunk, hogy megszívja magát a zabkorpa/zabpehely vízzel, addig elkészítjük a fehérjehabot.
Ha ez megvan, a habba óvatosan adagoljuk bele a masszát, és a végén tegyük bele a reszelt almát.
A sütitésztát önthetjük tepsibe vagy muffinformákba is kanalazhatjuk.
A tetejére mandulaforgácsot, diót és étcsokoládét teszünk. Előmelegített sütőben 150 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Ha valaki nagyon szereti a mákot, a fehérjepor/kakaópor helyett azt is tehet bele, illetve ízesítéshez lehet használni citromhéjat és fahéjat is.