Cukormentes, zabpelyhes, fehérjében gazdag süti diétázóknak, amiben nem csalódsz
Proteines-zabpelyhes süti

2
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szénhidrátszegény diétán élőknek ma már viszonylag könnyű dolguk van: a fehér lisztet és a cukrot is rengeteg elmés módon lehet pótolni, és finomabbnál finomabb sütiket lehet így előállítani. Mint például ezt itt.

A nagypapám cukorbeteg volt, a nagymamám ezért nagyon sok diétás süteményt készített neki, ennek a receptnek az alapja is tőle származik. Ez a sütemény 3-4 napig is eláll, lehet enni magában vagy diétás lekvárral leöntve is. 

Fehér liszt helyett ebben a sütiben zabpehely, kókuszreszelék és dió van, az édesítést pedig xilittel oldottuk meg. Utóbbihoz hozzá lehet szokni, bár kétségtelen, hogy a legtöbb ember szervezetében eleinte okozhat némi galibát. Nem baj, idővel elmúlik, vagy használhatunk helyette valami más édesítőszert, ami bevált, és aminek el tudjuk viselni az ízét.

Elő a kimaradt tojásfehérjékkel!

Ráadásul ez a recept arra is kiváló, hogy a kimaradt tojásfehérjéket elsüssük: egyenesen tíz kell bele. Apropó, azt ugye tudjátok, hogy a tojásfehérjének semmi kifogása a fagyasztással szemben? Érdemes a kimaradt fehérjéket a mélyhűtőben gyűjteni tehát, ilyenkor pedig előkapni. Csak mindig gondosan feliratozzuk, hogy éppen hány tojás fehérjét rejti az edény!

Proteines, zabpelyhes süti

11059973 287928d1caa0b07982a34c5f0e76045e wm

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 300 gramm zabkorpa vagy- pehely
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 1 csésze darált dió
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 evőkanál xilit vagy másfajta édesítőszer
  • 1 csipet
  • 10 darab tojásfehérje
  • 1 darab reszelt alma
  • 3 evőkanál csokis fehérjepor (elhagyható, cukormentes kakaópor is jó helyette)
  • 1 marék étcsoki és mandulapelyhek díszítésnek
Recept idők

Elkészítés:

Vegyünk két nagy tálat, az egyikbe kerül a tojásfehérje, a másikba pedig beletesszük a szárazakat: a zabkorpát, a kókuszreszeléket, a fehérjeport, a diót, a szódabikarbónát és az édesítőszert.
Ezeket összekeverjük, és felöntjük annyi langyos vízzel, hogy ellepje.

Egy picit várunk, hogy megszívja magát a zabkorpa/zabpehely vízzel, addig elkészítjük a fehérjehabot.

Ha ez megvan, a habba óvatosan adagoljuk bele a masszát, és a végén tegyük bele a reszelt almát.

A sütitésztát önthetjük tepsibe vagy muffinformákba is kanalazhatjuk.

A tetejére mandulaforgácsot, diót és étcsokoládét teszünk. Előmelegített sütőben 150 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Ha valaki nagyon szereti a mákot, a fehérjepor/kakaópor helyett azt is tehet bele, illetve ízesítéshez lehet használni citromhéjat és fahéjat is.
Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon