Csokis-meggyes süti, ami még a piskótánál is puhább és magasabb
A csokis-meggyes süti igazi régi kedvenc, amit a család minden tagja imád.
A bármikor számításba vehető muffinok sokunk kedvencei. Kínálhatod őket reggelire, kiválóak desszertként, sőt különleges eseményeken sem vallasz velük szégyent. Könnyen szállíthatók és tálalhatók, így ideálisak piknikre, kerti partikra.
Az elkészítésük egyszerű, a variációk száma pedig végtelen. A csokis és a meggyes muffinok külön-külön is mennyeiek, hát még együtt! A tészta édességét a savanykás gyümölcs tökéletesen ellensúlyozza. Mirelit vagy friss meggyből is kitűnő lesz a végeredmény.
Még mindig lehet fokozni az élményt: a süti tetejére tejszínes csokimáz is kerül.
Egy közepes méretű tálban vegyítsük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik edényben dolgozzuk össze a tejet, az olajat és a tojást. Lassan forgassuk hozzá a száraz elegyet, és óvatosan keverjük össze. Amikor homogén, csomómentes masszát kapunk, adjuk hozzá óvatosan a lecsepegtetett, kimagozott meggyet és a kis darabokra vágott étcsokit.
A papírral kibélelt muffinformákat töltsük körülbelül 3/4-ig a tésztával. Toljuk a sütőbe, és süssük a muffinokat 18-20 percig. Végezzünk tűpróbát, azaz szúrjunk az egyik tésztába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha üresen húzzuk ki, kivehetjük a sütőből. Hagyjuk a sütiket a formában kihűlni.
Közben készítsük el a mázat. Egy kis lábosban olvasszuk össze az étcsokit és a tejszínt alacsony hőmérsékleten. Közben folyamatosan kevergessük. Amikor egyneművé válik, kanalazzuk a muffinokra, és hagyjuk kihűlni. Várjuk meg, míg a máz megszilárdul. A tetejére is tehetünk friss meggyet.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu