Pufi, sütőtökös amerikai palacsinta – A maradék sütőtök legjobb felhasználása
A sütőtöktől és a melegséget árasztó fűszerektől varázslatos illatok járják majd át a házat palacsintasütés közben.
A muffin az egyik legegyszerűbb süti, amit teljesen kezdők is el tudnak készíteni. Finom simán, töltve vagy valamilyen krémmel koronázva. Most egy különleges őszi receptet ajánlunk, melyben a sütőtök édes zamata érvényesül, a fahéjjal és krémsajttal együtt.
A muffin masszája krémsajtos tölteléket kap, így sül készre, nagyon látványos és finom. A krémsajtot akár koronaként is a megsült muffinra teheted, vagy használj vajkrémet. Az őszibb hatás kedvéért egy darab almát vagy körtét is reszelhetsz a masszába egy csipetnyi gyömbérrel megbolondítva. A recept úgy tökéletes, ahogy van, de bátran kísérletezhetsz vele.
Ha nincs maradék sütőtökpürénk, akkor készítsük el: a sütőtököt tisztítsuk meg, kockázzuk egyforma méretűre, majd bő vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, és vajjal, pici sóval törjük simára.
Vegyünk elő egy keverőtálat és szitáljuk bele a lisztet, majd forgassuk hozzá a cukrot, sütőport és a fahéjat.
A sütőtökpüréhez adjuk hozzá a tojást, olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.
A száraz alapanyagokat (lisztes keverék) és a nedves hozzávalókat (sütőtökös) forgassuk egybe.
A muffintepsit béleljük ki sütőpapírral, majd adagoljuk bele a sütőtökös muffinmasszát.
A krémsajtot a vaníliával, cukorral és a tejjel keverjük simára. Ezt a krémet töltsük habzsákba, majd a muffinmassza közepébe nyomjunk belőle.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt.
Fotó: Getty Images