
Duplán csokis, meggyes muffin: a tetejére fényes máz kerül

A pillekönnyű muffin tésztájában, sőt a tetején is van csoki. Az édes süti a savanykás meggytől még finomabb lesz.
A bármikor számításba vehető muffinok sokunk kedvencei. Kínálhatod őket reggelire, kiválóak desszertként, sőt különleges eseményeken sem vallasz velük szégyent. Könnyen szállíthatók és tálalhatók, így ideálisak piknikre, kerti partikra.
Az elkészítésük egyszerű, a variációk száma pedig végtelen. A csokis és a meggyes muffinok külön-külön is mennyeiek, hát még együtt! A tészta édességét a savanykás gyümölcs tökéletesen ellensúlyozza. Mirelit vagy friss meggyből is kitűnő lesz a végeredmény.
Még mindig lehet fokozni az élményt: a süti tetejére tejszínes csokimáz is kerül.
-
2023-09-01 07:32:01
-
2023-08-31 08:32:01
-
2023-08-30 06:30:02
Dupla csokis-meggyes muffin

Hozzávalók 12 darabhoz
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 2.5 dl tej
- 1.2 dl olaj
- 1 db tojás
- 20 dkg meggy
- 5 dkg étcsoki
A tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 dl tejszín
- ízlés szerint meggy
Elkészítés:
Egy közepes méretű tálban vegyítsük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik edényben dolgozzuk össze a tejet, az olajat és a tojást. Lassan forgassuk hozzá a száraz elegyet, és óvatosan keverjük össze. Amikor homogén, csomómentes masszát kapunk, adjuk hozzá óvatosan a lecsepegtetett, kimagozott meggyet és a kis darabokra vágott étcsokit.
A papírral kibélelt muffinformákat töltsük körülbelül 3/4-ig a tésztával. Toljuk a sütőbe, és süssük a muffinokat 18-20 percig. Végezzünk tűpróbát, azaz szúrjunk az egyik tésztába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha üresen húzzuk ki, kivehetjük a sütőből. Hagyjuk a sütiket a formában kihűlni.
Közben készítsük el a mázat. Egy kis lábosban olvasszuk össze az étcsokit és a tejszínt alacsony hőmérsékleten. Közben folyamatosan kevergessük. Amikor egyneművé válik, kanalazzuk a muffinokra, és hagyjuk kihűlni. Várjuk meg, míg a máz megszilárdul. A tetejére is tehetünk friss meggyet.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!