Duplán csokis, meggyes muffin: a tetejére fényes máz kerül

duplacsokis-meggyes-muffin-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pillekönnyű muffin tésztájában, sőt a tetején is van csoki. Az édes süti a savanykás meggytől még finomabb lesz.

A bármikor számításba vehető muffinok sokunk kedvencei. Kínálhatod őket reggelire, kiválóak desszertként, sőt különleges eseményeken sem vallasz velük szégyent. Könnyen szállíthatók és tálalhatók, így ideálisak piknikre, kerti partikra.

Az elkészítésük egyszerű, a variációk száma pedig végtelen. A csokis és a meggyes muffinok külön-külön is mennyeiek, hát még együtt! A tészta édességét a savanykás gyümölcs tökéletesen ellensúlyozza. Mirelit vagy friss meggyből is kitűnő lesz a végeredmény. 

Még mindig lehet fokozni az élményt: a süti tetejére tejszínes csokimáz is kerül. 

Dupla csokis-meggyes muffin

csokis-meggyes-muffin-recept

Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 2.5 dl tej
  • 1.2 dl olaj
  • 1 db tojás
  • 20 dkg meggy
  • 5 dkg étcsoki

A tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 dl tejszín
  • ízlés szerint meggy
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes méretű tálban vegyítsük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

Egy másik edényben dolgozzuk össze a tejet, az olajat és a tojást. Lassan forgassuk hozzá a száraz elegyet, és óvatosan keverjük össze. Amikor homogén, csomómentes masszát kapunk, adjuk hozzá óvatosan a lecsepegtetett, kimagozott meggyet és a kis darabokra vágott étcsokit. 

A papírral kibélelt muffinformákat töltsük körülbelül 3/4-ig a tésztával. Toljuk a sütőbe, és süssük a muffinokat 18-20 percig. Végezzünk tűpróbát, azaz szúrjunk az egyik tésztába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha üresen húzzuk ki, kivehetjük a sütőből. Hagyjuk a sütiket a formában kihűlni.

Közben készítsük el a mázat. Egy kis lábosban olvasszuk össze az étcsokit és a tejszínt alacsony hőmérsékleten. Közben folyamatosan kevergessük. Amikor egyneművé válik, kanalazzuk a muffinokra, és hagyjuk kihűlni. Várjuk meg, míg a máz megszilárdul. A tetejére is tehetünk friss meggyet. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük