Édes, fahéjas francia bundás kenyér: a tökéletes reggeli

2
Nyomtatás
edes-francia-toast
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A francia bundás kenyér messze földön híres, az édes reggelivel a te napod is mosolyogva indul majd. Ezúttal a klasszikus formától eltérő köntösben, rudacskák formájában készítjük el.

A francia toast hagyományosan vajon sül, és nem szabad kifelejteni belőle az olyan fűszereket sem, mint a fahéj vagy a vanília, hiszen részben ettől lesz hű a nevéhez.

Ami a hozzávalókat illeti, akár a pár napos kenyér, akár a kalács is megteszi alapnak, amit egy fűszeres, édes, tejes lében fürdetünk meg, majd sütőben ropogósra sütünk, és finom házi lekvárral vagy tejszínhabbal tálalunk.

Édes francia bundás kenyér

edes-francia-toast

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 szelet kenyér vagy briós
  • 2 db tojás
  • 120 ml tej
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 0.5 tk. vaníliakivonat
  • 1 ek. cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy alufóliával.

A kenyérszeleteket vágjuk fel csíkokra (kb. 4 csík jön ki 1 szelet kenyérből).

Egy laposabb tálban keverjük össze a tojásokat, a tejet, a cukrot, a fahéjat és a vaníliát.

Ezután mártsuk bele a kenyércsíkokat úgy, hogy minden oldalukat érje a keverék.

Ezután fektessük bele őket egyesével a tepsibe, majd kb. 20 perc alatt süssük készre. Félidőnél forgassuk meg őket.

A sütési idő a kenyér vastagságtól is függ, így inkább akkor vegyük ki a sütőből, ha már aranybarnára sültek a rudak.

Kínáljunk mellé lekvárt, és szórjuk meg pár szem friss bogyós gyümölccsel is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon