Kívül ropogós, belül krémes, édes francia bundás kenyér – Karamell és banán koronázza meg
A francia bundás kenyér, avagy a french toast, vajon sül ropogósra, de a fahéj és a vanília is kihagyhatatlan eleme.
A francia toast hagyományosan vajon sül, és nem szabad kifelejteni belőle az olyan fűszereket sem, mint a fahéj vagy a vanília, hiszen részben ettől lesz hű a nevéhez.
Ami a hozzávalókat illeti, akár a pár napos kenyér, akár a kalács is megteszi alapnak, amit egy fűszeres, édes, tejes lében fürdetünk meg, majd sütőben ropogósra sütünk, és finom házi lekvárral vagy tejszínhabbal tálalunk.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy alufóliával.
A kenyérszeleteket vágjuk fel csíkokra (kb. 4 csík jön ki 1 szelet kenyérből).
Egy laposabb tálban keverjük össze a tojásokat, a tejet, a cukrot, a fahéjat és a vaníliát.
Ezután mártsuk bele a kenyércsíkokat úgy, hogy minden oldalukat érje a keverék.
Ezután fektessük bele őket egyesével a tepsibe, majd kb. 20 perc alatt süssük készre. Félidőnél forgassuk meg őket.
A sütési idő a kenyér vastagságtól is függ, így inkább akkor vegyük ki a sütőből, ha már aranybarnára sültek a rudak.
Kínáljunk mellé lekvárt, és szórjuk meg pár szem friss bogyós gyümölccsel is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu