Édes bundás kenyér francia változatban: tojáslikőrtől különleges

Édes, karácsonyi bundáskenyér cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tökéletes ünnepi reggeli egyszerűen készül, mégis isteni finom. Az aranybarna édesség porcukorral vagy tejszínhabbal kínálva az igazi.

A bundás kenyér az egyik legnépszerűbb reggeli, az ünnep alkalmából azonban érdemes valamilyen különleges változattal előállni. Ilyenkor a legjobb a francia verzió, melegítő fűszerekkel, és ha már karácsony, tojáslikőrrel megbolondítva.

A tojáslikőrös bundás kenyér a felnőttek kedvence lesz: ha gyerekek is kapnak belőle, akkor tojáslikőr helyett tejszínt, tejet vagy görög joghurtot adj a tojáshoz. A finomság frissen sütve az igazi, kávéval vagy teával kínálva. Az aranybarna kenyér mindenféle plusz nélkül is finom, de ki lehet próbálni vajjal, porcukorral vagy tejszínhabbal megkoronázva.

Édes, karácsonyi bundás kenyér

Édes, karácsonyi bundáskenyér ct

Hozzávalók 12 szelethez

French toast:

  • 6 darab tojás
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál rum
  • 1 csésze tojáslikőr
  • 12 szelet kenyér (amerikai szeletelt kenyér)
  • vaj a sütő kikenéséhez

Tálalás:

  • porcukor ízlés szerint
  • tejszínhab ízlés szerint
  • vaj ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.

A tojást üssük keverőtálba, majd adjuk hozzá a szerecsendiót, fahéjat, rumot és a tojáslikőrt. Az egészet keverjük alaposan össze, majd a kenyérszeleteket mindkét oldalán mártsuk a tojásos keverékbe. Ezután a tojásos kenyérszeleteket sorakoztassuk vajjal kikent tepsire, és toljuk a sütőbe 10-15 percre. A kenyérszeleteket félidőnél fordítsuk meg.

A kész bundás kenyeret porcukorral, tejszínhabbal vagy vajjal kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük