Rakott bundás kenyér sajttal és sonkával rétegezve: a kiadós finomság sütőben sül
A hagyományos bundás kenyér olajban sül szép aranybarnára, azonban a kiadós napindítót sütőbe tolva, zsiradék hozzáadása nélkül is érdemes elkészíteni.
A bundás kenyér az egyik legnépszerűbb reggeli, az ünnep alkalmából azonban érdemes valamilyen különleges változattal előállni. Ilyenkor a legjobb a francia verzió, melegítő fűszerekkel, és ha már karácsony, tojáslikőrrel megbolondítva.
A tojáslikőrös bundás kenyér a felnőttek kedvence lesz: ha gyerekek is kapnak belőle, akkor tojáslikőr helyett tejszínt, tejet vagy görög joghurtot adj a tojáshoz. A finomság frissen sütve az igazi, kávéval vagy teával kínálva. Az aranybarna kenyér mindenféle plusz nélkül is finom, de ki lehet próbálni vajjal, porcukorral vagy tejszínhabbal megkoronázva.
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
A tojást üssük keverőtálba, majd adjuk hozzá a szerecsendiót, fahéjat, rumot és a tojáslikőrt. Az egészet keverjük alaposan össze, majd a kenyérszeleteket mindkét oldalán mártsuk a tojásos keverékbe. Ezután a tojásos kenyérszeleteket sorakoztassuk vajjal kikent tepsire, és toljuk a sütőbe 10-15 percre. A kenyérszeleteket félidőnél fordítsuk meg.
A kész bundás kenyeret porcukorral, tejszínhabbal vagy vajjal kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu