Édesburgonyás falatkák: belül krémesre, kívül ropogósra sülnek

2
Nyomtatás
Edesburgonyas-tater-tot-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha lapul otthon néhány édesburgonyád, de nem tudod, mihez kezdj velük, akkor készítsd el ezt az izgalmas ételt: köretként és mártogatós mellé is szuper!

Ha nincs ötleted, mit készíts az édesburgonyából, akkor dobd össze ezeket a belül puha, kívül ropogós falatkákat. Az étel az amerikai, krumpliból készülő tater tots édesburgonyás, rostban gazdagabb megfelelője, és épp olyan finom.

Az eredeti változathoz hasonlóan szuper választás, ha érdekesebb köretet készítenél, de mártogatós mellé, vendégvárónak is isteni. Ha partifalatként szeretnéd kínálni, akkor ezzel a selymes, joghurtos szósszal biztos sikert aratsz!

Édesburgonyás falatkák

Edesburgonyas-tater-tot

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg édesburgonya
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 1 tk. fokhagyma-granulátum
  • 0.5 tk. hagymapor
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 1 ek. olaj (és egy kevés a kenéshez)
  • 100 g reszelt sajt (igény szerint vegán)
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyákat mossuk meg, és enyhén sós vízben főzzük közepesen puhára 15-20 perc alatt. Akkor jók, ha még nem teljesen puhák, de egy villát könnyen beléjük tudunk szúrni. Szűrjük le, és hagyjuk langyosra hűlni.

Hámozzuk meg, és apró lyukú reszelőn reszeljük egy nagyobb tálba. Adjunk hozzá minden más hozzávalót, és alaposan dolgozzuk össze. A masszából szaggassunk kisebb evőkanálnyi mennyiségeket, kézzel jól préseljük össze, és formázzunk belőlük kis henger alakú falatokat (mérettől függően 30-35 darabot fogunk kapni). 

Sorakoztassuk őket egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük be őket olajjal. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssük aranybarnára. Félidőnél fordítsuk meg őket.

Hagyjuk néhány percig hűlni, majd ezzel a krémes mártogatóssal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon