
Tepsiben sült fűszeres édeskrumpli: egy egyszerű lépést ne hagyj ki, hogy a legfinomabb legyen
A tepsiben sült édeskrumpli kevés munkával készülő, nagyon finom köret.
Ha nincs ötleted, mit készíts az édesburgonyából, akkor dobd össze ezeket a belül puha, kívül ropogós falatkákat. Az étel az amerikai, krumpliból készülő tater tots édesburgonyás, rostban gazdagabb megfelelője, és épp olyan finom.
Az eredeti változathoz hasonlóan szuper választás, ha érdekesebb köretet készítenél, de mártogatós mellé, vendégvárónak is isteni. Ha partifalatként szeretnéd kínálni, akkor ezzel a selymes, joghurtos szósszal biztos sikert aratsz!
Az édesburgonyákat mossuk meg, és enyhén sós vízben főzzük közepesen puhára 15-20 perc alatt. Akkor jók, ha még nem teljesen puhák, de egy villát könnyen beléjük tudunk szúrni. Szűrjük le, és hagyjuk langyosra hűlni.
Hámozzuk meg, és apró lyukú reszelőn reszeljük egy nagyobb tálba. Adjunk hozzá minden más hozzávalót, és alaposan dolgozzuk össze. A masszából szaggassunk kisebb evőkanálnyi mennyiségeket, kézzel jól préseljük össze, és formázzunk belőlük kis henger alakú falatokat (mérettől függően 30-35 darabot fogunk kapni).
Sorakoztassuk őket egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük be őket olajjal. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssük aranybarnára. Félidőnél fordítsuk meg őket.
Hagyjuk néhány percig hűlni, majd ezzel a krémes mártogatóssal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu