
Vitaminbomba édesburgonyás muffin – Tojásból és sajtból van a tésztája
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Cseresznyés muffin vaníliás tésztával: gyors gyümölcsös desszert

Villámgyors, isteni narancsos csirkefalatok: eteti magát, olyan finom

Gyereknapi kedvencek a lurkók örömére: pizza, spagetti és még 8 finomság

Csodaszép méteres kalács a nagyi füzetéből: így biztos a siker

Lepénykenyér-válogatás: a 7 legfinomabb receptet mutatjuk
Az édesburgonya fénykorát éli. Minden, amibe belekerül, egyszerűen zseniális lesz. Én is odavagyok érte, ha tehetem, minél több ételbe beleteszem. Lehet belőle rakott krumplit vagy krémlevest készíteni, de önmagában, egészben sütve is csodálatos.
Tökéletes reggeli vagy vacsora ez a tojásos-édesburgonyás kosárka. Lényegében egy frittatáról van szó, amit muffinformában készítünk el - liszt egyáltalán nem kerül bele, a zöldségekből, a tojásból és a sajtból áll össze a tésztája.
A krumpli mellé bébispenótot teszünk, ezzel a módszerrel könnyedén megszerettethetjük a gyerekekkel a nem kedvelt zöldséget. Rendkívül egészséges nassolnivaló, ráadásul gyönyörű a színe, a narancssárga burgonyától, a cheddar sajttól és a tojástól élénk sárga finomság kerül ki a sütőből.
Nem csak frissen, melegítve is isteni finomak. A zabpelyhes kosárkához hasonlóan, ennél a receptnél is meglepő volt, hogy liszt nélkül, csak tojásból és zöldségekből, milyen szépen összeáll a tészta és milyen szabályos formák születnek. A receptet fel lehet turbózni avokádóval, chilivel, paprikával, de többféle sajttal is.
Édesburgonyás muffin

Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 darab édesburgonya
- 10 darab tojás
- 0.75 bögre cheddar sajt (reszelt)
- 1 bögre spenót
- 0.5 bögre tej
- 0.5 teáskanál mustár
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál só, bors
Elkészítés:
Béleljük ki a muffinformát papírral vagy használjunk szilikonformákat.
Reszeljük le az édesburgonyát és a sajtot, vágjuk apróra a spenótot.
Osszuk el a lereszelt édesburgonyát a 12 muffinformában. Süssük 10 percig.
Amíg sül, verjük fel a tojásokat a tejjel, mustárral és a fűszerekkel.
Osszuk el a sült édesburgonyán a reszelt sajtot és a spenótot egyenlő részben. Öntsük rá a tojásos keveréket. 20-25 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images