Laktató édeskrumplis-babos quesadilla sok sajttal sütve: tartalmas és isteni fogás

Nyomtatás
édeskrumplis babos quesadilla cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A mexikói konyha rajongói süssenek quesadillát, amely úgy lesz laktató, hogy még hús sincs benne.

Sokkal izgalmasabb, mint egy szendvics, a mexikói konyha egyik legnépszerűbb ételébe, a quesadillába szinte bármit pakolhatsz, és nagyon egyszerű elkészíteni. A lényege, hogy a tortillát süsd nagyon ropogósra, és a rétegek közé kerüljön jó sok sajt, amely elolvad és nyúlós lesz.

Tortillát bármelyik élelmiszerboltban kapsz, de házilag is könnyedén elkészítheted. Ha nincs kedved sütögetni a lapokat, akkor készíts burritót, ilyenkor elég, ha csak megmelegíted a tortillákat, és megtöltöd ízlés szerint rizzsel és babbal. Ha nem elég a szendvics, készíts mártogatóst is hozzá, az avokádókrém vagyis a guacamole tökéletesen illik ehhez az ízvilághoz. 

Édeskrumplis-babos quesadilla

édeskrumplis babos quesadilla recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab édeskrumpli (nagyobb)
  • a sütéshez olívaolaj
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • 1 teáskanál római kömény
  • 0.5 kávéskanál cayenne-bors
  • 4 darab tortillalap
  • 200 gramm feketebab (konzerv)
  • 200 gramm reszelt sajt (cheddar vagy gouda)
  • 0.5 darab lime leve
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Az édeskrumplit tisztítsuk és hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és locsoljuk meg olívaolajjal. Adjuk hozzá a füstölt pirospaprikát, a koriandermagot, a római köményt, a Cayenne-borsot, sózzuk, borsozzuk. Forgassuk össze, hogy a fűszerek mindenhol érjék a kockákat. 

Süssük a krumplit 25-30 percig, amíg meg nem puhulnak a kockák, és a külsejük egy picit karamellizálódik. Ha kisebbekre vágtuk a krumplit, akkor kevesebb idő is elég lesz a sütéshez. Hagyjuk kicsit hűlni, és nyomjuk össze csak éppenhogy, nem fontos pürésíteni. 

A tortillalap egyik oldalát kenjük meg vékonyan olajjal. Tegyük egy serpenyőbe az olajos felével lefelé. Kanalazzuk rá az édeskrumpli egyik felét, majd tegyük rá a lecsöpögtetett bab felét is. Szórjuk meg reszelt sajttal, és facsarjunk rá ízlés szerint lime-levet. Takarjuk le egy másik tortillalappal, kicsit nyomkodjuk rá, majd kenjük le vékonyan a tetejét olajjal. 

A tűzhelyen közepes lángon pirítsuk mindkét oldalát 6-8 percig, amíg szép aranybarna és roppanós külseje nem lesz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon