10 egyszerű, de isteni karácsonyi recept - Kezdők és időhiányban szenvedők is elkészíthetik
Utolsó pillanatos ételek kezdő háziasszonyoknak is.
Mutatós és nem hétköznapi fogást tehetsz az ünnepi asztalra, ha elkészíted ezt az egészben sült karfiolt. Elsőre talán bonyolultnak tűnik, azonban a tényleges munka mindössze 10 perc vele, a többit a sütő végzi helyetted.
A végeredmény egy illatozó, fűszeres és zamatos köret, amely még egészséges is, így a zsíros ételekkel kombinálva észrevétlenül ellensúlyozhatod a lakomák negatív hatásait.
Hevítsünk fel egy serpenyőt, és az olívaolajon dinszteljük meg az aprított póréhagymát és a fokhagymát.
3 perc után adjuk hozzá az apróra darabolt gombát, a dijoni mustárt, a sót, borsot és a kakukkfüvet, és pirítsuk további 4-5 percig, hogy a gomba megpuhuljon. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi a zöldségeket ellepi.
A megtisztított karfiolt helyezzük egy közepes, kiolajozott tepsibe, öntsük rá a gombás szószt, szórjunk rá 1-1 csipet sót és borsot, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 30 percig, vegyük ki a sütőből, és azonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu