![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Nápolyi paradicsomos-fokhagymás spagetti: 30 perc alatt az asztalra kerül
A nápolyi spagetti igazi klasszikus, amelynek a megalkotása egyáltalán nem nehéz, kezdő fakanáltanoncoknak is sikerülni fog.
A tésztás fogásokat sokan szeretik, ezen nem is kell csodálkozni, finomak és kiadósak. A rengeteg izgalmas recept közt találni egyszerűbb változatokat, amelyeket még kezdő fakanáltanoncok és diákok is pofonegyszerűen összedobhatnak.
A paradicsomos tésztába csirkemell és lila hagyma is kerül, de ha szeretnéd, gombával vagy borsóval is gazdagíthatod. Tésztából bármilyen fajtát választhatsz, de rizzsel is működik a recept. Igaz, ha utóbbival próbálnád ki, akkor arra figyelj, hogy 1 bögre rizshez 1 bögre vizet és 1 bögre tejszínt keverj, passatából pedig csak 2-3 evőkanálnyit.
A húst tetszés szerint vágjuk csíkokra vagy kockázzuk fel.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, vagy szeleteljük fel vékonyra.
Egy magas falú edényben forrósítsunk egy kevés olajat, majd dobjuk rá az előkészített húst, és pirítsuk 10-15 percig, közben gyakran kevergessük, és adjuk hozzá a fűszereket: só, bors, Cayenne-bors, oregánó.
Ezután keverjük hozzá a sűrített paradicsomot és az előkészített lila hagymát, utána adjuk hozzá a tésztát, vizet, tejszínt és a paradicsompassatát. (Ha a tésztát nem lepi el a folyadék, akkor még vizet is öntsünk hozzá, csak így tud megpuhulni.) Ezután fedő alatt 5-10 perc alatt főzzük készre. Néha érdemes átkeverni és kóstolni, hogy a tészta megpuhult-e.
Tálalásnál finomra aprított petrezselyemmel vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk a tésztát.
Fotó : Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu