Egyedényes csirkés-paradicsomos tészta: ezután nincs sok mosogatnivaló

7
Nyomtatás
Egyedényes csirkés-paradicsomos tészta cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízletes, szaftos tésztaétel pofonegyszerűen készül. Mindig csak annyit dobj össze a fogásból, amennyi egy étkezés alatt elfogy, mert frissen, melegen tálalva az igazi!

A tésztás fogásokat sokan szeretik, ezen nem is kell csodálkozni, finomak és kiadósak. A rengeteg izgalmas recept közt találni egyszerűbb változatokat, amelyeket még kezdő fakanáltanoncok és diákok is pofonegyszerűen összedobhatnak.

Így is lehet

A paradicsomos tésztába csirkemell és lila hagyma is kerül, de ha szeretnéd, gombával vagy borsóval is gazdagíthatod. Tésztából bármilyen fajtát választhatsz, de rizzsel is működik a recept. Igaz, ha utóbbival próbálnád ki, akkor arra figyelj, hogy 1 bögre rizshez 1 bögre vizet és 1 bögre tejszínt keverj, passatából pedig csak 2-3 evőkanálnyit.

Egyedényes csirkés-paradicsomos tészta

Egyedényes csirkés-paradicsomos tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 fej lila hagyma
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 400 g tészta
  • 2 dl víz
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl paradicsompassata

Tálalás:

  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A húst tetszés szerint vágjuk csíkokra vagy kockázzuk fel.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra, vagy szeleteljük fel vékonyra.

Egy magas falú edényben forrósítsunk egy kevés olajat, majd dobjuk rá az előkészített húst, és pirítsuk 10-15 percig, közben gyakran kevergessük, és adjuk hozzá a fűszereket: só, bors, Cayenne-bors, oregánó.

Ezután keverjük hozzá a sűrített paradicsomot és az előkészített lila hagymát, utána adjuk hozzá a tésztát, vizet, tejszínt és a paradicsompassatát. (Ha a tésztát nem lepi el a folyadék, akkor még vizet is öntsünk hozzá, csak így tud megpuhulni.) Ezután fedő alatt 5-10 perc alatt főzzük készre. Néha érdemes átkeverni és kóstolni, hogy a tészta megpuhult-e.

Tálalásnál finomra aprított petrezselyemmel vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk a tésztát.

Fotó : Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon