Krémes paradicsomos tészta mascarponéval: egyetlen edényben készül

11
Nyomtatás
Paradicsomos-mascarpones-teszta-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az elképesztően krémes paradicsomos tészta egyetlen edényben készül, a gazdag fűszerezésnek köszönhetően pedig nagyon ízletes!

Ha egy gyorsan készülő, mégis meleg vacsorát ennél, akkor adj egy esélyt ennek a mascarponés-paradicsomos tésztának: garantáltan nem fogod megbánni! Az étel végtelenül egyszerű, könnyen beszerezhető apalanyagokból készül, a hab a tortán pedig az, hogy egyetlen edényben összedobhatod.

A paradicsomos alapba a konzerves paradicsom mellé paradicsompüré és aszalt paradicsom is kerül, az egészet pedig egy olasz hangulatú fűszerkeverék ízesíti. Az étel mascarponétól lesz ellenállhatatlanul krémes, ráadásként pedig kevés reszelt parmezán is megkoronázza.

Mascarponés-paradicsomos tészta

Paradicsomos-mascarpones-teszta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 400 g paradicsomkonzerv
  • 50 g aszalt paradicsom feldarabolva
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1 tk. szárított rozmaring
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 750 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 350 g penne vagy más száraztészta
  • 50 g bébispenót
  • 120 g mascarpone
  • 50 g reszelt parmezán
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat hevítsük fel egy nagyobb edényben, majd dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, 1 perc alatt pirítsuk illatosra, majd mehet bele a feldarabolt konzerves paradicsom, az aszalt paradicsom, a paradicsompüré, a fűszerek, a só és a bors.

Öntsük fel a zöldségalaplével, majd keverjük bele a tésztát, és forraljuk fel. Fedő alatt, közepes hőfokon főzzük 10-12 percig, vagy amíg a tészta meg nem puhul. Ha szükséges, adjunk hozzá még kevés alaplevet vagy vizet, hogy a tészta ne száradjon ki.

Keverjük bele a bébispenótot, és 1-2 perc alatt hagyjuk megpuhulni. Mehet bele a mascarpone, a reszelt parmezán és a bazsalikom is. Vegyük le a tűzről, és máris fogyaszthatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon