Álompuha édesburgonyás gnocchi: nemcsak finom, de sok rost is van benne

4
Nyomtatás
Edesburgonyas-gnocchi-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha eddig csak sima krumpliból készültet kóstoltál, akkor próbáld ki ezt a puha, édesburgonyás gnocchit is: egyszerűbben készül, mint gondolnád!

Ha kedveled a hagyományos gnocchit, akkor ez az édesburgonyával készülő változata is tetszeni fog. Az elkészítésük nem sokban különbözik egymástól, így ha egyiket már próbáltad, akkor biztosan menni fog a másik is.

A hagyományos krumplis gnocchitól eltérően az édesburgonyát érdemes sütőben megsütni, mert főzés közben túl sok vizet szív magába, és abban az esetben a tésztának több lisztre van szüksége, ami egy kevésbé puha gnocchit eredményez.

Egyszerű édesburgonyás gnocchi

Edesburgonyas-gnocchi

Hozzávalók 2 személyre

  • 500 g édesburgonya
  • 150 g liszt
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 tk.
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyákat mossuk meg, szurkáljuk meg villával, egyesével csomagoljuk alufóliába, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 40-45 perc alatt.

Ha elkészültek, csomagoljuk ki, hagyjuk kissé kihűlni, majd egy kanállal kaparjuk ki a belsejüket. Tegyük tálba, villával pürésítsük le őket, amíg még melegek, majd adjuk hozzá a lisztet, az olívaolajat és a sót, és dolgozzuk össze.

Borítsuk lisztezett felüleltre, és 1-2 perc alatt gyúrjuk össze, hogy egy összeálló, de puha, kissé ragacsos tésztát kapjunk.

Vágjuk 4 egyenlő részre, formázzunk belőlük hosszú, ujjnyi vastag rudakat, majd késsel vágjunk belőlük 1,5-2 cm hosszú párnácskákat. A gnocchit akár ebben a formában is hagyhatjuk, azonban ha ragaszkodunk a barázdált kinézethez, akkor használjunk hozzá az erre a célra kialakított bordázott fadeszkát.

Ennek hiányában egy villa is tökéletesen megfelel: vegyük a tésztadarabokat a hüvelykujjunk és a villa közé, és a villát függőlegesen tartva lefele irányuló mozdulattal görgessük végig rajta a tésztát.

Közben egy nagyobb lábasban forraljunk enyhén sós vizet, és főzzük ki benne a gnocchikat. Akkor vannak készen, ha legalább fél-1 percig a víz tetején főttek. Szedjük ki őket, majd mielőtt bármilyen feltéttel fogyasztanánk, kevés olívaolajon pirítsuk le őket.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon