Egyszerű és minőségi sós ropogtatni való tele magvakkal
Tíz deka mag, egy tojásfehérje

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bármilyen döbbenetes, tény, hogy vannak a világon emberek, akik egyáltalán nem édesszájúak. Ők azok, akinek egy szem aszalt sárgabarack egész napra fedezi a cukorigényüket, egy egész banán pedig már sok is a jóból. Nincs dugi csokijuk az íróasztal fiókban, minek is lenne, úgysem élnek vele, és még életükben nem sikerült megenniük egy teljes szelet tortát.

Ők nem egészségmániások, vagy örökös fogyókúrázók, hanem egyszerűen ilyen a szervezetük, nem igényli az édességet. Ami természetesen nem jelenti azt, hogy nem kell nassolni időnként: a társasági, vagy tévé előtti evés mindenkinek jár. Általában nincs könnyű dolga, aki nem szereti az édességet, mert néhány jóféle pogácsát leszámítva, elég unalmas a felhozatal, de most tessék, eláruljuk a finom, izgalmas, sőt, értékes sós rágcsálnivaló receptjét.

Ez egy elég rövid recept, a rajongótábora viszont annál nagyobb. Magokból és tojásfehérjéből áll, más nem is kell bele, a végeredmény pedig ropogós, ízdús, liszt- és cukormentes, enyhén sós kekszféle. Nem kell belőle sokat enni, nekem egyszerre három a rekordom, de azzal úgy érzem, hogy be is vittem mindent a szervezetembe, amire csak szüksége van.

Tényleg nagyon egyszerű

Természetesen azonnal megkérdeztem az elkészítési módot, amire a barátnőm rántott egy aprót a vállán, és úgy közölte: tíz deka mag, egy tojásfehérje. Ennyi. Persze, lehet variálni, hogy milyen magot teszünk bele, szezám, tökmag, fenyőmag, lenmag, napraforgómag, stb, bármi mehet bele, vagy esetleg fűszerezzük-e. Én a magam részéről a legegyszerűbb megoldás híve vagyok: veszek egy saláta magkeveréket - természetesen nem tíz dekát, hanem többet, csak az arányok kedvéért beszéltünk tíz dekáról - és negyed óra múlva kész is a minőségi, sós ropogtatni való. Na jó, ha szeretnéd, lazíthatod zabpehellyel.

Magvas ropogtatni való

magos süti2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 10 dekagramm magkeverék
  • 1 darab tojásfehérje
  • 1 ízlés szerint
  • 1 ízlés szerint fűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A magot összekeverjük a tojásfehérjével. Sózzuk. Kanállal 9 halmot helyezünk egy sütőpapírral borított sütőlapra, és 160 fokos sütőben készre sütjük. Akkor van kész, amikor megkeményedett. Vigyázzunk, hogy ne barnuljanak meg a magok, mert akkor keserű lesz.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük