
Pirított morzsába forgatott túrógombóc: így készítve lesz habkönnyű a tészta
Az aranybarna morzsába forgatott túrógombóc belül lágy, remegős, öröm belőle minden falat.
Ez a változat villámgyorsan és egyszerűen készül, ráadásul nem igényel panírozást vagy pirítást sem. Ha az édesebb ízeket kedveled, egy kis vaníliás cukor hozzáadásával még gazdagabbá varázsolhatod.
A massza rövid pihentetés után szépen összeáll, majd főzés közben finom, puha gombóccá alakul.
A hagyományos, édes tejfölös vagy fahéjas-cukros öntet helyett ezúttal egy frissítő, erdei gyümölcsös szósszal tálaljuk, amely tökéletes egyensúlyt teremt az édes és a savanykás ízek között. Végső simításként egy kis menta is kerül a tetejére, amely nemcsak mutatós, de tovább fokozza a desszert frissességét.
Egy tálban keverjük simára a hozzávalókat: a túrót, tojásokat és a búzadarát.
Rakjuk be 5 percre a hűtőbe szilárdulni, majd amikor kivettük, formázzunk golyókat a tésztából. Forrásban lévő vízben főzzük puhára.
A szószhoz egy turmixgépbe adagoljuk a fagyasztott erdei gyümölcsöt, vizet és porcukrot, ezután dolgozzuk egyneműre.
Várjuk meg, amíg a gombócok kihűlnek, csorgassuk rá az öntetet, végezetül díszítsük mentával.
Ha más öntettel szeretnéd elkészíteni, keverj a túrós masszába 1 csomag vaníliás cukrot.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu