Puha túrógombóc 3 hozzávalóból: az erdei gyümölcsös öntet is házilag készül

4
Nyomtatás
turogomboc
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a túrógombóc extra könnyű, hiszen mindössze három alapanyagból készül, mégsem lesz hiányérzeted az erdei gyümölcsös öntetnek köszönhetően!

Ez a változat villámgyorsan és egyszerűen készül, ráadásul nem igényel panírozást vagy pirítást sem. Ha az édesebb ízeket kedveled, egy kis vaníliás cukor hozzáadásával még gazdagabbá varázsolhatod.

A massza rövid pihentetés után szépen összeáll, majd főzés közben finom, puha gombóccá alakul.

A hagyományos, édes tejfölös vagy fahéjas-cukros öntet helyett ezúttal egy frissítő, erdei gyümölcsös szósszal tálaljuk, amely tökéletes egyensúlyt teremt az édes és a savanykás ízek között. Végső simításként egy kis menta is kerül a tetejére, amely nemcsak mutatós, de tovább fokozza a desszert frissességét.

Egyszerű túrógombóc

turogomboc2

Hozzávalók 4 személyre

Gombóc:

  • 500 g túró
  • 4 db tojás
  • 2 dl búzadara
  • 1 csomag (opcionális) vaníliás cukor

Öntet:

  • 250 g erdei gyümölcs
  • 3 dl víz
  • 2 ek. porcukor

Tálalás:

  • menta
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük simára  a hozzávalókat: a túrót, tojásokat és a búzadarát. 

Rakjuk be 5 percre a hűtőbe szilárdulni, majd amikor kivettük, formázzunk golyókat a tésztából. Forrásban lévő vízben főzzük puhára.

A szószhoz egy turmixgépbe adagoljuk a fagyasztott erdei gyümölcsöt, vizet és porcukrot, ezután dolgozzuk egyneműre.

Várjuk meg, amíg a gombócok kihűlnek, csorgassuk rá az öntetet, végezetül díszítsük mentával. 

Ha más öntettel szeretnéd elkészíteni, keverj a túrós masszába 1 csomag vaníliás cukrot

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon