Ne dobd ki a vaníliarúd héját, készíts belőle illatos vaníliás cukrot

vccov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Vaníliás cukorra szinte minden édesség készítésénél szükség van, a különböző édes krémek és sodók lelke, de süteményeket is beboríthatsz vele.

A vaníliás cukor vagy a vaníliarúd minden sütni szerető konyhájában állandó lakó, hisz tényleg gyakran van rá szükség. Ha a recept vaníliarudat ír, akkor a belsejében található magot szokás felhasználni, pedig a héjnak is hasznát lehet venni, cukorral ledarálva kész is a házi vaníliás cukor, amelyben nincs mesterséges aroma, sem adalékanyag.

A vaníliarúd belseje tele van ízzel, ha sodót vagy más krémet készítesz, érdemes félbevágva a krémbe főznöd. A rudat máshogy is fel lehet használni: a magjával vagy nélküle daráld egybe a cukorral, és máris kész a házi készítésű vaníliás cukor.  

Házi vaníliás cukor

vcct

Hozzávalók 3 decihez

  • 2 darab vaníliarúd
  • 300 gramm cukor
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot és a vaníliarudat (egészből vagy maradék rúdból is készülhet) tegyük késes aprítóba vagy kávédarálóba, indítsuk el a gépet, daráljuk finomra.

A vaníliás cukrot öntsük sütőpapírral bélelt tepsire, terítsük szét rajta, néhány óráig hagyjuk száradni, majd tegyük befőttesüvegbe.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük