Ellenállhatatlan epres Pavlova-torta: habcsók az alapja
A Pavlova-torta elkészítésétől sokan tartanak a habcsókréteg miatt, ezúttal azonban egy olyan változatot mutatunk, ami talán neked is meghozza majd hozzá a kedvedet!
A Pavlova szépsége, hogy ha egyszer elsajátítod a habcsók készítésének művészetét, utána szinte bármivel díszítheted majd a csokoládétól a friss gyümölcsökig.
Nincs szükség hozzá különleges eszközökre és alapanyagokra sem, mindössze az összeállításra kell odafigyelni, amihez itt találsz remek tippeket.
Tipp
A mentalevelet nyugodtan cseréld le bazsalikomlevélre, azzal is ugyanolyan különleges lesz az íze.
Ellenállhatatlan epres Pavlova-torta
Hozzávalók 16 szelethez
A Pavlova-tortához:
- 300 g barna cukor
- 150 g kristálycukor
- 9 db tojásfehérje (nagy)
- 1 csipet só
- 500 ml habtejszín
A díszítéshez:
- 450 g friss eper
- friss mentalevél ízlés szerint
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
Egy nagy, peremes tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Keverjük össze egy közepes tálban a barna cukrot a sima kristálycukorral, majd tegyük félre.
A tojásfehérjéket és a sót habverővel ellátott keverőtálban, közepes-nagy sebességgel verjük habosra. Ez kb. 3 perc.
A sebességet ezután kezdjük növelni, és folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
Addig verjük, amíg kemény csúcsok keletkeznek benne, ez kb. 8-10 perc. A habcsóknak fényesnek kell lennie, a cukornak pedig teljesen fel kell oldódnia.
A kész habcsókot spatulával terítsük szinte a tepsi széléig.
A korábban előmelegített sütőben kb. 2 órán át süssük, amíg halvány törtfehér nem lesz a teteje.
Ekkor kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk benne a habcsókot, míg kihűl. Ez időben kb. 3-6 óra, zárt ajtó mögött.
A hűtés utolsó 30 percében, mielőtt kivennénk a sütőből a Pavlovát, mossuk meg az epret és vágjuk kisebb darabokra és tegyük félre.
A kihűlt habcsókot tegyük egy tálra.
Verjük fel a tejszínhabot is, majd egyenletesen kenjük rá a habcsókra, a szegélyein egy kis részt szabadon hagyva.
Ezután tegyük rá ízlés szerinti elrendezésben az eperdarabokat, majd díszítsük néhány friss mentalevéllel, és már tálalhatjuk is.
-
2024-03-24 08:36:01
-
2024-02-14 07:32:01
-
2023-04-12 06:30:00
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!