Lédús eperrel készül a mennyei banánkenyér: napokig puha marad

ebcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az epres finomságot kínálhatod vendégváróként, vagy egyszerűen reggelire, de a délutáni tea mellé is jólesik elfalatozni.

Banánkenyérrel sosem lehet mellényúlni, legyen csokis, fahéjas, klasszikus, mindenki szereti. A sütemény egyszerűen készül, kezdőknek sem fog gondot okozni. Puha és lédús textúráját a banánnak köszönheti, légmentesen tárolva 3-4 napig is megmarad az állaga. A banánkenyér bátran gazdagítható mindenféle gyümölccsel, szezonra szabható, használj frisset vagy mirelitet.

A szemet gyönyörködtető süteményben ezúttal eper bújik meg, amely mellé csokidarabokat is keverhetsz, nem fog rontani az ízélményen, sőt! Készítsd el vendégvárónak, vagy lepd meg vele magad, falatozd reggelire vagy a délutáni tea mellé majszold a fenséges süteményt.

Epres banánkenyér

ebkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg vaj
  • 1 bögre cukor
  • 2 darab tojás
  • 3 darab banán
  • 2 bögre liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 225 g eper
  • 1 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A vajat tegyük keverőtálba, a cukorral keverjük habosra.

A tojást üssük tálba, verjük fel, majd adjuk a cukros vajhoz.

A banánt pucoljuk meg, törjük pépesre, majd adjuk a vajas keverékhez.

A 2 bögre lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk egybe a sóval, szódabikarbónával, majd az egészet forgassuk a vajas keverékhez.

A megtisztított epret tetszőlegesen vágjuk fel, utána 1 evőkanál liszttel forgassuk egybe, majd keverjük a masszához.

A masszát simítsuk sütőpapírral vagy vajjal kikent kenyérformába (30x16cm), toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, süssük 30-40 percig. Sütés során alkalmazzunk tűpróbát.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük