![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Elképesztő epres hummusz: édes is lehet a csicseriborsókrém
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A hummuszt sosem tudom megunni, ezt nem győzöm elégszer hangsúlyozni. Eddig csak sós változatról hallottam, különböző ízesítésekkel.
A recepteket böngészve megakadt a szemem egy izgalmasnak hangzó ízkombináción: epres hummusz. Nagyon édesszájú vagyok, gondoltam, kipróbálom. Tavasz van, rengeteg eper, miért ne illene az amúgy natúr, semleges ízű csicseriborsóhoz?
Az édes hummusz olyan, mint egy lekvár
Amikor lelkesen meséltem, hogy mit fogok csinálni, a szerkesztőségben nem aratott osztatlan lelkesedést. Egyedül Csillának tetszett, de ő elég újító szellem amúgy is, vegetáriánus, és sok izgalmas ételt főz. Zsófit először nem nagyon tudtam meggyőzni, így muszáj volt kóstolót hoznom, hogy bebizonyítsam, a hummusz bizony édesen is finom. Maradjunk annyiban, hogy meggyőztem, de az íze egyáltalán nem emlékeztet a hummuszra, inkább olyan, mint a mogyoróvajas lekváré. Aki szereti az édeset, próbálja ki mindenképpen.
Az epres hummuszt ehetjük magában, kanalazva, pirítósra vagy natúr kekszre kenve, kókuszchipssel vagy magvakkal megszórva, de grillezett csirkehús mellé is isteni. Érdemes frissen elkészíteni, mert akkor az eper színe nagyon jól érvényesül.
Epres hummusz
![epres hummusz recept](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290995/29099533_cbb5c8d96b14cb2a44348421c80d1636_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- 200 gramm eper
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál mogyoróvaj
- 0.5 zacskó vaníliás cukor
- 1 csipet gyömbér (frissen reszelt, opcionális)
Elkészítés:
Tegyük be a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors
Olvasd el ezt is!