Elképesztő epres hummusz: édes is lehet a csicseriborsókrém
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
A hummuszt sosem tudom megunni, ezt nem győzöm elégszer hangsúlyozni. Eddig csak sós változatról hallottam, különböző ízesítésekkel.
A recepteket böngészve megakadt a szemem egy izgalmasnak hangzó ízkombináción: epres hummusz. Nagyon édesszájú vagyok, gondoltam, kipróbálom. Tavasz van, rengeteg eper, miért ne illene az amúgy natúr, semleges ízű csicseriborsóhoz?
Az édes hummusz olyan, mint egy lekvár
Amikor lelkesen meséltem, hogy mit fogok csinálni, a szerkesztőségben nem aratott osztatlan lelkesedést. Egyedül Csillának tetszett, de ő elég újító szellem amúgy is, vegetáriánus, és sok izgalmas ételt főz. Zsófit először nem nagyon tudtam meggyőzni, így muszáj volt kóstolót hoznom, hogy bebizonyítsam, a hummusz bizony édesen is finom. Maradjunk annyiban, hogy meggyőztem, de az íze egyáltalán nem emlékeztet a hummuszra, inkább olyan, mint a mogyoróvajas lekváré. Aki szereti az édeset, próbálja ki mindenképpen.
Az epres hummuszt ehetjük magában, kanalazva, pirítósra vagy natúr kekszre kenve, kókuszchipssel vagy magvakkal megszórva, de grillezett csirkehús mellé is isteni. Érdemes frissen elkészíteni, mert akkor az eper színe nagyon jól érvényesül.
Epres hummusz
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- 200 gramm eper
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál mogyoróvaj
- 0.5 zacskó vaníliás cukor
- 1 csipet gyömbér (frissen reszelt, opcionális)
Elkészítés:
Tegyük be a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors