Krémes, tejszínes pisztáciafagyi házilag: gép nélkül készül
Nem kell hozzá extra alapanyag és gép sem, hogy elkészítsd ezt az isteni fagyit, amelyben tényleg a pisztácia dominál.
Házi fagyit készíteni nem nagy ördöngösség, és gép nélkül is tökéletesen krémes desszertet tálalhatsz. Ha joghurttal dolgozol, már eggyel előrébb vagy: ezt csak turmixold össze a választott gyümölccsel és édesítővel, és készen is van a házi frozen yogurt.
Ha rögtön kínálnád a fagyit, a gyümölcsöt fagyaszd le hozzá előre: így, ahogy összedolgoztad a joghurttal, már tálalhatod is. Ha a fagyasztóban tárolod a kész fagyit, mindig vedd ki kb. 20 perccel a tálalás előtt, hogy legyen ideje picit felengedni, úgy lesz krémes.
Ha növényi étrendet követsz, akkor sem kell lemondanod erről a receptről: a görög joghurtot cseréld kókuszjoghurtra, a mézet pedig juharszirupra.
Az epret tisztítsuk meg, a nagyokat vágjuk félbe, majd tegyük a fagyasztóba pár órára.
Tegyünk mindent egy turmixgépbe, majd magas fokozaton dolgozzuk össze, míg krémes nem lesz teljesen.
Rögtön kínálhatjuk is, vagy tegyük a fagyasztóba tálalásig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu