Gazdag, krémes epres smoothie banánnal: kényeztetés a köbön
Készülj ezzel a sűrű és selymes smoothie-val a nyárra, amely épp olyan finom, mint amilyen egyszerűen készül.
Az eper és az egyes tejtermékek kombinálása nem újdonság, gondoljunk csak az eperfagyira, az epres joghurtra vagy a népszerű ivójoghurtokra. Ezek nekem is mind hatalmas kedvenceim, mivel azonban egy ideje nem fogyasztok tejtermékeket – és lemondani sem szerettem volna az ínyencségekről –, elkészítettem egy mentes változatot, amelyet vegánként is nyugodtan megihatsz.
Az eperhez ebben a változatban növényi joghurtot és italt is adtam, és mivel egy fehérjedús ivólé volt vele a célom, ezért mindkettőből a szójaalapúra esett a választásom. Ha érzékeny vagy a szójára, akkor kókuszra is cserélheted – ebben az esetben kevesebb fehérjére számíts, a végeredmény viszont épp annyira finom lesz.
Az epret mossuk meg, vágjuk le a szárait, majd minden más hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk selymesre.
Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de jól behűtve lesz az igazi!
Fotók: Getty Images
@sobors.hu