
Ivójoghurt házilag, adalékanyagok nélkül - Ugyanolyan selymes és finom

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei
Megdöbbentő, de a legegyszerűbb ivójoghurthoz semmi sem kell egy kis gyümölcsön, joghurton és vízen kívül.
A gyümölcsjoghurtnál is népszerűbb termék nálunk az ivójoghurt, szép a doboza, nagyon édes, színes, itatja magát, és rövid ideig azt az érzést kelti az emberben, mintha laktató is lenne. A valóság azonban az, hogy ezek a termékek nagyrészt cukorból, vízből és adalékanyagból állnak, ráadásul egy csomó műanyaghulladékot termelnek.
Egy átlagos háztartásban, ahol van joghurt, gyümölcs és víz, teljesen felesleges ilyen termékekbe ruházni, körülbelül három, na jó, mosogatással együtt 5 perc összerakni egy adagot belőle. Szerintem most a legjobb, mikor van őszibarack, de persze télen banánnal is finom vagy fagyasztott bogyós gyümölcsökből. Az arányokkal érdemes kísérletezni, ki hígabban, ki sűrűbben szereti, és persze a cukor vagy más édesítés is nagy kérdés. Ha elég édes a hozzáadott gyümölcs, szerintem teljesen szükségtelen, de ha kell bele, akkor is elég egy pici méz.
Házi ivójoghurt

Hozzávalók 1 személyre
- 1 darab őszibarack
- 1 deciliter natúr joghurt
- 0.5 deciliter víz
Elkészítés:
A barackot megpucoljuk, és a joghurttal leturmixoljuk, majd annyi vízzel higítjuk, hogy éppen ideális, iható állagot kapjunk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors