Epres-joghurtos ivólé: selymes kortyolnivaló a hűtőből

Epres-ivole-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a gyors, könnyű és hűsítő ivólé finom, egészséges, sok vitamint és fehérjét tartalmaz: tökéletes választás meleg napokra.

Az eper és az egyes tejtermékek kombinálása nem újdonság, gondoljunk csak az eperfagyira, az epres joghurtra vagy a népszerű ivójoghurtokra. Ezek nekem is mind hatalmas kedvenceim, mivel azonban egy ideje nem fogyasztok tejtermékeket – és lemondani sem szerettem volna az ínyencségekről –, elkészítettem egy mentes változatot, amelyet vegánként is nyugodtan megihatsz.

Az eperhez ebben a változatban növényi joghurtot és italt is adtam, és mivel egy fehérjedús ivólé volt vele a célom, ezért mindkettőből a szójaalapúra esett a választásom. Ha érzékeny vagy a szójára, akkor kókuszra is cserélheted – ebben az esetben kevesebb fehérjére számíts, a végeredmény viszont épp annyira finom lesz.

Epres-joghurtos ivólé

Epres-ivole

Hozzávalók 2 személyre

  • 150 g friss eper
  • 150 g szójajoghurt
  • 200 ml szójaital
  • 1 ek juharszirup
  • 1 tk citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mossuk meg, vágjuk le a szárait, majd minden más hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk selymesre.

Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de jól behűtve lesz az igazi!

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük