Epres-joghurtos ivólé: selymes kortyolnivaló a hűtőből
Ez a gyors, könnyű és hűsítő ivólé finom, egészséges, sok vitamint és fehérjét tartalmaz: tökéletes választás meleg napokra.
Az eper és az egyes tejtermékek kombinálása nem újdonság, gondoljunk csak az eperfagyira, az epres joghurtra vagy a népszerű ivójoghurtokra. Ezek nekem is mind hatalmas kedvenceim, mivel azonban egy ideje nem fogyasztok tejtermékeket – és lemondani sem szerettem volna az ínyencségekről –, elkészítettem egy mentes változatot, amelyet vegánként is nyugodtan megihatsz.
Az eperhez ebben a változatban növényi joghurtot és italt is adtam, és mivel egy fehérjedús ivólé volt vele a célom, ezért mindkettőből a szójaalapúra esett a választásom. Ha érzékeny vagy a szójára, akkor kókuszra is cserélheted – ebben az esetben kevesebb fehérjére számíts, a végeredmény viszont épp annyira finom lesz.
Epres-joghurtos ivólé
Hozzávalók 2 személyre
- 150 g friss eper
- 150 g szójajoghurt
- 200 ml szójaital
- 1 ek juharszirup
- 1 tk citromlé
Elkészítés:
Az epret mossuk meg, vágjuk le a szárait, majd minden más hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk selymesre.
Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de jól behűtve lesz az igazi!
-
2024-05-01 10:32:01
-
2024-04-29 10:16:01
-
2024-04-28 09:28:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!