Álomfinom epres kocka: fehér csokis krém borítja a puha süteményt

ekcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mutatós epres sütemény egyszerűen, kevés alapanyagból készül, kezdő konyhatündérek is össze tudják dobni.

Elkezdődött az eperszezon, érdemes kihasználni, amíg tart. A finom és egészséges gyümölcs nem csak magában mennyei, csodás süteményeket alkothatsz belőle.

Epres desszertek készítésénél mindig szép, egészséges szemekkel dolgozz, mivel gyorsan romlik a gyümölcs, lehetőleg még a vásárlás napján használd fel. Az eperből sokféle sütemény készülhet, remekül illik a csokihoz, akár klasszikus csokitorta felturbózásánál is kipróbálhatod, vagy egyszerű piskótára is kerülhet.

Az eper habtejszínnel párosítva a legfinomabb, épp ezért sokan tejszínhabbal szeretik majszolni. Az alábbi receptben a verhetetlen páros fehér csokival egészül ki, a mesés töltelék habkönnyű tészta közt csábítja el az édesszájúakat.

Epres kocka

ekct

Hozzávalók 24 szelethez

Tészta:

  • 4 darab tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt

Krém:

  • 4 dl habtejszín
  • 20 dkg fehér csoki
  • 50 dkg eper
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A tojásokat válasszuk szét.

A fehérjét kezdjük el kemény habbá verni, közben adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot.

A sárgáját a maradék cukorral keverjük habosra, majd óvatosan forgassuk egybe a tojásfehérjehabbal.

A tojásos keverékhez forgassuk hozzá a lisztet, utána a masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire (30x20 cm).

A masszát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Várjuk meg, míg a tészta teljesen kihűl, utána vágjuk félbe.

Krém:

A tejszínből 1 dl-t melegítsünk fel, majd adjuk hozzá az összetört fehér csokit. Amikor a csoki teljesen felolvadt, vegyük le a tűzhelyről, és tegyük hűtőbe 30-40 percre, hogy teljesen kihűljön.

A hideg fehér csokis tejszínt verjük habosra.

A maradék tejszínt verjük kemény habbá, egy keveset tegyünk belőle félre a díszítéshez, a többit keverjük egybe a fehér csokissal.

Az epret mossuk meg, csumázzuk ki, majd néhány darabot tegyünk félre, a többit vágjuk félbe vagy közepes kockákra.

Összeállítás:

Az egyik tésztalapot helyezzük tálcára, kenjük meg a krémmel, majd erre helyezzük a félbe- vagy kockákra vágott eperdarabokat. Ezután kenjünk rá újabb adag krémet, utána pedig a tésztát helyezzük a krém tetejére.

A sütemény tetejére kenjük rá a maradék krémet, az egész eperdarabokkal pedig díszítsük fel.

A süteményt tálalásig hűtőben tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük