Csodaszép epres torta: mascarponés krém teszi izgalmassá

8
epertorta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A puha piskótalapok közt édes, epres, mascarponés töltelék csábít. Ez a torta bármilyen alkalomra megállja a helyét, ráadásul pofonegyszerűen készül!

A legtöbb családban van egy bevált piskótarecept, amit mindig magabiztosan előkaphatsz a fiókból. Ezt érdemes nagy becsben tartani, így mindig garantált a siker. Most én is egy ilyet mutatok: a 7 tojásos piskóta szép nagyra emelkedik sütés közben, a tészta finom puha, bármilyen töltelékkel mennyei!

Dekoráld kedvedre!

Az epres torta ízlés szerint alakítható: bátran hagyhatod csupaszon, bőven elég, ha a torta tetejére jut krém és gyümölcs bőséggel. Persze, ha szeretnéd, akkor az egész tortát befedheti a fehér krém. Hogy még izgalmasabb legyen, a torta külsejére szánt mascarponét ételfestékkel is feldobhatod. Ha szeretnéd, eper helyett málnával, cseresznyével vagy meggyel is kipróbálhatod a mascarponés tortát.

Epres, mascarponés torta

Epres, mascarponés torta ct

Hozzávalók 16 szelethez

Piskóta:

  • 7 darab tojás
  • 1 csipet
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Krém:

  • 4 dl habtejszín
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • 25 dkg mascarpone
  • 60 dkg eper
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

A tojásokat válasszuk szét.

A tojásfehérjét a csipet sóval és a cukor felével verjük kemény habbá.

A tojássárgáját a maradék cukorral verjük fehéredésig.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk egybe a sütőporral. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját és a fehérjéből vert habot.

Az óvatosan egybekevert masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába (24 cm). Ezután toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (körülbelül 40-50 perc).

A kész piskótát borítsuk sütőrácsra, és várjuk meg, hogy teljesen kihűljön. Ezután vágjuk fel 3-4 lappá.

Krém:

A habtejszínt a porcukor felével és a vaníliakivonattal verjük kemény habbá.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a maradék porcukrot, majd a habtejszínnel forgassuk egybe.

Az epret mossuk meg és daraboljuk fel tetszés szerint.

Összeállítás:

Egy tésztalapot helyezzünk tálcára. Ezután habzsák vagy kanál segítségével tetszés szerint tegyünk a tésztalapra a töltelékből. (A töltésnél arra figyeljünk, hogy ugyanannyi krémet tegyünk a lapok közé, és arra is gondoljuk, hogyha a torta külsejét be szeretnénk vonni krémmel, maradjon rá!) A krémre tegyünk az eperdarabokból (az eper adagolásánál arra ügyeljünk, hogy a torta tetejére is maradjon), majd helyezzünk rá egy másik tésztalapot, és ismételjük meg a folyamatot addig, amíg összeáll a torta.

A torta tetejére mindenképp tegyünk a krémből és az eperből is, mert így sokkal mutatósabb a desszert. Ha szeretnénk, a torta oldalát is bevonhatjuk krémmel.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon