
8 mennyei, pudingos édesség – Házi pudinggal is készítheted őket
A pudinggal töltött vagy készült sütik nagyon népszerűek, hiszen sokkal egyszerűbben elkészíthetőek, mintha vajas-tejszínes krémet főznél hozzájuk.
A vaníliapudingos-epres süti egyszerű, de ellenállhatatlan. Az alapja egy könnyű, levegős piskóta, amit meleg víz és olaj tesz igazán puhává és hidratálttá. Erre jön a selymes, főzött vaníliapuding, majd a tetejére friss eper kerül. A három réteg tökéletesen kiegészíti egymást!
Kezdők is elkészíthetik, és nagyon mutatós lesz a végeredmény – akár egy hétvégi sütizéshez, akár vendégvárónak is tökéletes választás.
A süteményt a piskóta elkészítésével kezdjük.
A cukrot keverjük habosra a tojással, öntsük hozzá a meleg vizet és olajat, majd keverjük simára a liszttel és sütőporral. Ha csomómentesre kevertük a tésztát, helyezzük egy sütőpapírral bélelt, 22×24 cm-es tepsibe.
A vaníliapudinghoz kezdjük el forralni a tej felét, közben keverjük el a pudingport a maradék tejben, és adjuk hozzá a cukrot is. Amint a tej felforrt, öntsük hozzá a kikevert port, és lassú lángon főzzük tovább, amíg besűrűsödik.
Az epret mossuk és tisztítsuk meg, ezután vágjuk félbe.
Kanalazzuk a tésztára a vaníliapudingot, végül helyezzük rá az eperdarabokat, és süssük aranybarnára 160 fokon 45-50 perc alatt.
Várjuk meg, míg kihűl, utána szeleteljük nagyobb kockákra.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu