Puha, epres-vaníliapudingos sütemény: gyors kevert tésztája van

5
Nyomtatás
pudingos-epres-suti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Amikor végre megérkezik az eperszezon, érdemes minden falatot kihasználni – például ezzel a recepttel!

A vaníliapudingos-epres süti egyszerű, de ellenállhatatlan. Az alapja egy könnyű, levegős piskóta, amit meleg víz és olaj tesz igazán puhává és hidratálttá. Erre jön a selymes, főzött vaníliapuding, majd a tetejére friss eper kerül. A három réteg tökéletesen kiegészíti egymást!

Kezdők is elkészíthetik, és nagyon mutatós lesz a végeredmény – akár egy hétvégi sütizéshez, akár vendégvárónak is tökéletes választás.

Epres-pudingos sütemény

pudingos-epres-suti2

Hozzávalók 22 x 24 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 250 g kristálycukor
  • 250 g búzaliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 1 dl meleg víz
  • 1 dl olaj
  • 500 g eper
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek. kristálycukor (a pudinghoz)
  • 500 ml tej
Recept idők

Elkészítés:

A süteményt a piskóta elkészítésével kezdjük.

A cukrot keverjük habosra a tojással, öntsük hozzá a meleg vizet és olajat, majd keverjük simára a liszttel és sütőporral. Ha csomómentesre kevertük a tésztát, helyezzük egy sütőpapírral bélelt, 22×24 cm-es tepsibe. 

A vaníliapudinghoz kezdjük el forralni a tej felét, közben keverjük el a pudingport a maradék tejben, és adjuk hozzá a cukrot is. Amint a tej felforrt, öntsük hozzá a kikevert port, és lassú lángon főzzük tovább, amíg besűrűsödik. 

Az epret mossuk és tisztítsuk meg, ezután vágjuk félbe. 

Kanalazzuk a tésztára a vaníliapudingot, végül helyezzük rá az eperdarabokat, és süssük aranybarnára 160 fokon 45-50 perc alatt. 

Várjuk meg, míg kihűl, utána szeleteljük nagyobb kockákra. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon