Sűrű, krémes házi vaníliapuding: sütemények töltelékeként is használható

Házi vaníliapuding egyszerűen cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A selymes, vaníliás puding önmagában is csodás kanalaznivaló, de sütemények készítésénél is felhasználható.

A vaníliás puding készülhet bolti porból vagy házilag: ha igazán finomat szeretnél, akkor utóbbit válaszd, egyáltalán nem nehéz elkészíteni.

Mivel vaníliás puding, érezni kell benne a fűszert, ezért mindig vaníliarudat használj, de a zamat erősítése kedvéért vaníliapaszta is kerülhet a tejbe. A finomságot öröm kanalazni, de sütemények kiegészítőjeként is kipróbálhatod. Kend bátran piskótára, vagy habzsák segítségével tölteléknek is használhatod. Remekül illik muffinba vagy fánkba.

Házi vaníliapuding egyszerűen

Házi vaníliapuding egyszerűen ct

Hozzávalók 4 személyre

Puding:

  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 6 dl tej
  • 1 darab vaníliarúd
  • 1 teáskanál vaníliapaszta
  • 8 dkg cukor
  • 2 darab tojássárgája

Tálalás:

  • gyümölcsök ízlés szerint
  • csoki- vagy karamellöntet ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az étkezési keményítőt keverjük simára 2 dl tejjel.

A maradék tejet öntsük lábasba, tegyük bele a félbevágott vaníliarúd kikapart belsejét, a rudat is, a vaníliapasztát és a cukrot is adjuk hozzá. Forraljuk fel, majd keverjük hozzá a keményítős keveréket. Ezután vegyük le a tűzhelyről, és rögtön keverjük hozzá a tojássárgáját, hogy hőkezelje a puding melege.

A pudingot adagoljuk kis tálkákba, poharakba, majd tegyük a hűtőbe dermedni. A hideg finomságot kínálhatjuk szezonális gyümölcsökkel, csoki- vagy karamellöntettel, vagy ha szeretnénk, palacsinta- és fánktölteléknek is kipróbálhatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük