
Sűrű, krémes házi vaníliapuding: sütemények töltelékeként is használható

A selymes, vaníliás puding önmagában is csodás kanalaznivaló, de sütemények készítésénél is felhasználható.
A vaníliás puding készülhet bolti porból vagy házilag: ha igazán finomat szeretnél, akkor utóbbit válaszd, egyáltalán nem nehéz elkészíteni.
Mivel vaníliás puding, érezni kell benne a fűszert, ezért mindig vaníliarudat használj, de a zamat erősítése kedvéért vaníliapaszta is kerülhet a tejbe. A finomságot öröm kanalazni, de sütemények kiegészítőjeként is kipróbálhatod. Kend bátran piskótára, vagy habzsák segítségével tölteléknek is használhatod. Remekül illik muffinba vagy fánkba.
Házi vaníliapuding egyszerűen

Hozzávalók 4 személyre
Puding:
- 8 dkg étkezési keményítő
- 6 dl tej
- 1 darab vaníliarúd
- 1 teáskanál vaníliapaszta
- 8 dkg cukor
- 2 darab tojássárgája
Tálalás:
- gyümölcsök ízlés szerint
- csoki- vagy karamellöntet ízlés szerint
Elkészítés:
Az étkezési keményítőt keverjük simára 2 dl tejjel.
A maradék tejet öntsük lábasba, tegyük bele a félbevágott vaníliarúd kikapart belsejét, a rudat is, a vaníliapasztát és a cukrot is adjuk hozzá. Forraljuk fel, majd keverjük hozzá a keményítős keveréket. Ezután vegyük le a tűzhelyről, és rögtön keverjük hozzá a tojássárgáját, hogy hőkezelje a puding melege.
A pudingot adagoljuk kis tálkákba, poharakba, majd tegyük a hűtőbe dermedni. A hideg finomságot kínálhatjuk szezonális gyümölcsökkel, csoki- vagy karamellöntettel, vagy ha szeretnénk, palacsinta- és fánktölteléknek is kipróbálhatjuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!