Krémes tejberizs kókusztejjel készítve: málnalekvárral bolondítsd meg

Tejberizs-malnalekvar
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tejberizs a legtöbbünkben a gyerekkort idézi fel, hiszen kinek ne főzött volna az anyukája vagy a nagyija ebből a krémes finomságból? Így készítsd el most felnőttként is.

A tejberizs egy igazi klasszikus, desszertként, reggeliként és még vacsoraként is megállja a helyét. Az elkészítése is egyszerű, viszont folyamatos felügyeletet igényel, mivel sok helyen elcsúszhat a folyamat. Fontos például, hogy a rizst már főzés közben megsózd, mert ha később adod hozzá, íztelen lesz a végeredmény. Ne feledkezz meg a folyamatos kevergetésről sem, valamint a kóstolásról, mert csak úgy tudod ellenőrizni, hogy megpuhultak-e a rizsszemek.

A tej helyett használj kókuszkészítményeket: nemcsak akkor jársz jól ezzel a választással, ha nem ehetsz tejet, de a kókuszos íz tovább gazdagítja az amúgy is ínycsiklandó összhatást. A tetejére kanalazz házi málnalekvárt.

Krémes tejberizs

Tejberizs-malnalekvar-1

Hozzávalók 2 személyre

  • 200 g rizs
  • 200 ml víz
  • 500 ml kókusztej
  • 200 ml kókuszkrém
  • 0.5 kk
  • 2 ek vaníliakivonat
  • 3 ek méz vagy más édesítő
  • málnalekvár
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan öblítsük át, majd alacsony hőfokon, sós vízben kezdjük el főzni. Amikor lefőtt róla a víz, adjuk hozzá a mézet, a vaníliát, és folyamatos kevergetés mellett 2-3 részletben a kókusztejet. Ha már majdnem kész, öntsük hozzá a kókuszkrémet is, majd ha teljesen megpuhult, zárjuk el alatta a lángot, fedjük le, és pihentessük további 10 percig. Porciózzuk tálkákba, és kanalazzunk a tetejükre 2-2 evőkanál málnalekvárt.

Fotók: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük