Krémes tejberizs kókusztejjel készítve: málnalekvárral bolondítsd meg

Tejberizs-malnalekvar
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tejberizs a legtöbbünkben a gyerekkort idézi fel, hiszen kinek ne főzött volna az anyukája vagy a nagyija ebből a krémes finomságból? Így készítsd el most felnőttként is.

A tejberizs egy igazi klasszikus, desszertként, reggeliként és még vacsoraként is megállja a helyét. Az elkészítése is egyszerű, viszont folyamatos felügyeletet igényel, mivel sok helyen elcsúszhat a folyamat. Fontos például, hogy a rizst már főzés közben megsózd, mert ha később adod hozzá, íztelen lesz a végeredmény. Ne feledkezz meg a folyamatos kevergetésről sem, valamint a kóstolásról, mert csak úgy tudod ellenőrizni, hogy megpuhultak-e a rizsszemek.

A tej helyett használj kókuszkészítményeket: nemcsak akkor jársz jól ezzel a választással, ha nem ehetsz tejet, de a kókuszos íz tovább gazdagítja az amúgy is ínycsiklandó összhatást. A tetejére kanalazz házi málnalekvárt.

Krémes tejberizs

Tejberizs-malnalekvar-1

Hozzávalók 2 személyre

  • 200 g rizs
  • 200 ml víz
  • 500 ml kókusztej
  • 200 ml kókuszkrém
  • 0.5 kk
  • 2 ek vaníliakivonat
  • 3 ek méz vagy más édesítő
  • málnalekvár
Recept idők

Elkészítés:

A rizst alaposan öblítsük át, majd alacsony hőfokon, sós vízben kezdjük el főzni. Amikor lefőtt róla a víz, adjuk hozzá a mézet, a vaníliát, és folyamatos kevergetés mellett 2-3 részletben a kókusztejet. Ha már majdnem kész, öntsük hozzá a kókuszkrémet is, majd ha teljesen megpuhult, zárjuk el alatta a lángot, fedjük le, és pihentessük további 10 percig. Porciózzuk tálkákba, és kanalazzunk a tetejükre 2-2 evőkanál málnalekvárt.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük