Fahéjas biscotti: olasz keksz őszi kivitelben

4
Nyomtatás
Fahejas-biscotti-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fahéjas biscotti egy hagyományos olasz kétszersült, amelybe ráadásként sok mogyoró is kerül: igazi őszi hangulatú ropogtatnivaló.

A hagyományos olasz kétszersültbe csak mandula kerül, azonban rengeteg változata létezik, így kakaóval, aszalt gyümölcsökkel, sőt levendulával is készülhet.

Ez a fahéjas biscotti őszi köntöst kapott, az aromás fűszer mellett pedig erdei mogyoró is kerül bele. A desszert mesésen ropogós, ízes, és tökéletes választás kávé vagy tea mellé. A recept vegán, így sem tej, sem pedig tojás nincsen benne.

Fahéjas biscotti

Fahejas-biscotti

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 150 g szobahőmérsékletű növényi vajalternatíva
  • 180 g barna cukor
  • 400 g finomliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 0.5 tk
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 150 ml szója- vagy más növényi ital
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 150 g durvára darabolt erdei mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban habosítsuk fel a puha vajalternatívát és a cukrot, és tegyük félre.

Egy másik tálban keverjük a liszthez a sütőport, a sót és a fahéjat, majd dolgozzuk össze a vajas alappal. Adjuk hozzá a szójaitalt és a vaníliakivonatot, végül pedig mehet bele a mogyoró is.

A tésztát osszuk két egyforma részre, és formázzunk belőlük hosszúkás, bagettszerű rudakat. Tegyük egymástól viszonylag nagyobb távolságban sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk őket 1,5-2 cm vastag szeletekre, helyezzük vissza a tepsire, és 180 fokon süssük tovább 20 percig. Teljes kihűlés után légmentesen zárható edényben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon