Fahéjas kürtőskalácsmuffin: bögrével is mérheted a hozzávalókat

kurtoskalacs-muffin-cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ennek a csodás muffinnak az íze nagyon hasonlít a valódi kürtőskalácsra, csak sokkal könnyebb és gyorsabb elkészíteni!

A téli vásárokhoz és a karácsonyi időszakhoz hozzátartozik a csodás ízű és illatú kürtőskalács. Ha nincs időd vagy lehetőséged elkészíteni, dobj össze hasonló ízvilágú muffint. Ezzel a kezdőknek sem fog meggyűlni a bajuk. 

Ahogy a legtöbb muffinnál, ennél is csak össze kell keverni a száraz és a nedves hozzávalókat. A méricskélés nem okozhat gondot, elég hozzá a szokásos 2,5 decis bögre. 

A muffint, akárcsak a kürtőskalácsot, ízlés szerint variálhatod. A tetejére szórhatsz a fahéj mellé kakaót, diót, kókuszt vagy vaníliás cukrot. 

Fahéjas kürtőskalácsmuffin

fahejas-kurtos-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához:

  • 2 db tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 bögre étolaj
  • 1 bögre tej
  • 3 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet

A tetejére:

  • 5 dkg vaj
  • fahéjas cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üssük egyesével egy tálba, adjuk hozzá a kétféle cukrot, az olajat, és keverjük ki jól, majd öntsük hozzá a tejet. 

Forgassuk hozzá a sütőporral és sóval vegyített lisztet, és dolgozzuk simára a masszát. 

A muffinsütő mélyedéseit béleljük ki papírkapszlikkal, és kanalazzuk bele a tésztát. Arra ügyeljünk, hogy ne töltsük teljesen tele, csak háromnegyedig, mert a muffin sütés közben jól megemelkedik. 

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük meg 15-20 perc alatt. Akkor jó, ha a tészta aranybarna, és a sütibe szúrt tűt üresen húzod ki.

A vajat olvasszuk meg, majd kenjük be vele a langyosra hűlt muffin tetejét, és forgassuk a fahéjas-cukros keverékbe. 

Bármilyen alkalomra kiváló, könnyű elcsomagolni. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük