Töltsd fel a sütisdobozt isteni fahéjas keksszel: linzertészta az alapja

8
Nyomtatás
flcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Omlós tésztából nem csak pitét és linzert süthetsz, mutatós és nagyon finom kekszet is gyárthatsz.

Karácsonykor mindig sokkal többet süt az ember a kelleténél. Ilyenkor jó érzés a családot és a vendégeket finom falatokkal kényeztetni. Ha pedig szenvedélyed a sütés, és szeretsz saját gyártású meglepetéssel kedveskedni a szeretteidnek, akkor a gasztroajándékokat neked találták ki. Csinos kis üvegekbe ilyenkor házi karamellszószt vagy tojáslikőrt érdemes tölteni, de puha, fűszeres mézeskaláccsal is nagy örömet okozhatsz. Díszes dobozokba pedig bonbont és kekszeket csempészhetsz.

A fahéjas keksz linzertésztából készül. Egyszerű, mégis különleges finomság, mely napokig megőrzi puhaságát. Az édesszájúak imádni fogják az illatos sütit, mely nem csak gasztroajándéknak tökéletes, a sütisdobozt is érdemes feltölteni vele.

Fahéjas linzerkeksz

lfkct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 darab tojás
  • liszt a tészta alá

Töltelék:

  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 teáskanál cukor
  • 1 darab tojássárgája
  • 3 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat a porcukorral keverjük habosra.

A lisztet a sóval forgassuk egybe, majd adjuk a vajhoz a tojással együtt, és gyúrjunk belőle tésztát.

A tésztát csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe 30 percre, utána lisztezett felületen nyújtsuk ki.

A fahéjat és a cukrot keverjük össze, majd szórjuk a tésztára.

A tésztát a hosszabb oldalánál kezdve tekerjük fel, és vágjunk belőle fél centiméter vastag szeleteket.

A szeleteket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A tojássárgáját és a tejet keverjük egybe, majd kenjük le vele a kekszeket.

A kekszeket toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 10-15 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon