
Töltsd fel a sütisdobozt isteni fahéjas keksszel: linzertészta az alapja

Omlós tésztából nem csak pitét és linzert süthetsz, mutatós és nagyon finom kekszet is gyárthatsz.
Karácsonykor mindig sokkal többet süt az ember a kelleténél. Ilyenkor jó érzés a családot és a vendégeket finom falatokkal kényeztetni. Ha pedig szenvedélyed a sütés, és szeretsz saját gyártású meglepetéssel kedveskedni a szeretteidnek, akkor a gasztroajándékokat neked találták ki. Csinos kis üvegekbe ilyenkor házi karamellszószt vagy tojáslikőrt érdemes tölteni, de puha, fűszeres mézeskaláccsal is nagy örömet okozhatsz. Díszes dobozokba pedig bonbont és kekszeket csempészhetsz.
A fahéjas keksz linzertésztából készül. Egyszerű, mégis különleges finomság, mely napokig megőrzi puhaságát. Az édesszájúak imádni fogják az illatos sütit, mely nem csak gasztroajándéknak tökéletes, a sütisdobozt is érdemes feltölteni vele.
Fahéjas linzerkeksz

Hozzávalók 4 személyre
Tészta:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 darab tojás
- liszt a tészta alá
Töltelék:
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 4 teáskanál cukor
- 1 darab tojássárgája
- 3 evőkanál tej
Elkészítés:
A puha vajat a porcukorral keverjük habosra.
A lisztet a sóval forgassuk egybe, majd adjuk a vajhoz a tojással együtt, és gyúrjunk belőle tésztát.
A tésztát csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe 30 percre, utána lisztezett felületen nyújtsuk ki.
A fahéjat és a cukrot keverjük össze, majd szórjuk a tésztára.
A tésztát a hosszabb oldalánál kezdve tekerjük fel, és vágjunk belőle fél centiméter vastag szeleteket.
A szeleteket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
A tojássárgáját és a tejet keverjük egybe, majd kenjük le vele a kekszeket.
A kekszeket toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 10-15 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!