Töltsd fel a sütisdobozt isteni fahéjas keksszel: linzertészta az alapja

flcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Omlós tésztából nem csak pitét és linzert süthetsz, mutatós és nagyon finom kekszet is gyárthatsz.

Karácsonykor mindig sokkal többet süt az ember a kelleténél. Ilyenkor jó érzés a családot és a vendégeket finom falatokkal kényeztetni. Ha pedig szenvedélyed a sütés, és szeretsz saját gyártású meglepetéssel kedveskedni a szeretteidnek, akkor a gasztroajándékokat neked találták ki. Csinos kis üvegekbe ilyenkor házi karamellszószt vagy tojáslikőrt érdemes tölteni, de puha, fűszeres mézeskaláccsal is nagy örömet okozhatsz. Díszes dobozokba pedig bonbont és kekszeket csempészhetsz.

A fahéjas keksz linzertésztából készül. Egyszerű, mégis különleges finomság, mely napokig megőrzi puhaságát. Az édesszájúak imádni fogják az illatos sütit, mely nem csak gasztroajándéknak tökéletes, a sütisdobozt is érdemes feltölteni vele.

Fahéjas linzerkeksz

lfkct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 darab tojás
  • liszt a tészta alá

Töltelék:

  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 teáskanál cukor
  • 1 darab tojássárgája
  • 3 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat a porcukorral keverjük habosra.

A lisztet a sóval forgassuk egybe, majd adjuk a vajhoz a tojással együtt, és gyúrjunk belőle tésztát.

A tésztát csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe 30 percre, utána lisztezett felületen nyújtsuk ki.

A fahéjat és a cukrot keverjük össze, majd szórjuk a tésztára.

A tésztát a hosszabb oldalánál kezdve tekerjük fel, és vágjunk belőle fél centiméter vastag szeleteket.

A szeleteket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A tojássárgáját és a tejet keverjük egybe, majd kenjük le vele a kekszeket.

A kekszeket toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 10-15 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük