Isteni, fahéjas french toast sütőben összesütve: olaj nélkül készül az édes reggeli
Akár előző nap is összekészítheted a mennyei napindítót, másnap pedig csak told a sütőbe.
Ha valami édesre vágysz, de nincs kedved sütni, ne aggódj, toastkenyérből is isteni desszertet tehetsz az asztalra. Szükséged lesz még tejre, tojásra, vajra, cukorra és fahéjra, hogy egy belül krémes, kívül ropogós finomságot készíts.
A desszert alapja lényegében french toast, vagyis édes bundás kenyér, ezt kell megtölteni, feltekerni és kisütni. Hogy könnyen formázható legyen a toastkenyér, vágd le a héját, majd nyújtsd ki vékonyra, így gond nélkül megkenheted és feltekerheted majd. Jobb minőségű kenyérrel dolgozz, hogy ne essen szét, ne morzsálódjon.
Maga a töltelék fahéjas vajkrém, amelyhez csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd picit állni hagyni. A betöltött tekercseket forgasd tojásos tejbe, majd mehetnek is a serpenyőbe. Ha elkészültek, hempergesd meg őket fahéjas cukorban is, így kívülről ropogós réteget kapnak.
Készítsük el a krémet: a vajat olvasszuk meg, majd keverjük bele a kétféle cukrot és a fahéjat. Tegyük félre, ahogy hűl, úgy sűrűsödik, kenhető krém lesz belőle.
A toastkenyerek szélét vágjuk le. A héj nélküli négyzeteket nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra. Mindegyiket kenjük meg a fahéjas krémmel, majd szorosan tekerjük fel.
Egy mélytányérban keverjük össze a tojást és a tejet, egy másikban a fahéjat és a cukrot.
Tegyünk 40 gramm vajat egy serpenyőbe, olvasszuk meg. Közben a tekercseket mártsuk bele a tojásos-tejes keverékbe, utána tegyük a forró vajba. Süssük őket oldalanként 1-2 percig, míg aranybarnák és picit ropogósak nem lesznek.
Még melegen forgassuk őket a fahéjas cukorba, majd rögtön kínáljuk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu