Fahéjas, vaníliás körtekrémleves: tejszíntől lesz selymes

körteleves
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krémes gyümölcsleves felér egy édes desszerttel, ráadásul egy-két fűszerrel még különlegesebbé teheted.

A körtével készült krémes leves hidegen és melegen fogyasztva is isteni. A fahéjnak, vaníliának és cukornak köszönhetően édeskés a zamata, ezért desszertként is kínálhatod. Az édes aromát 1 csomag vaníliás cukor és 10 dekagramm pirított dió hozzáadásával fokozhatod, tálalásnál pedig tejszínhab is kerülhet a levesre.

Ha szeretnéd, karakteresebb, pikáns ízekkel is tálalhatod a levest. Talán kicsit furán hangzik, de a kakukkfű is illik a körtéhez, sokkal különlegesebb, kicsit merészebb lesz az ízvilág.  

Fahéjas, vaníliás körtekrémleves

körteleves2

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 kilogramm körte
  • 2 rúd fahéj
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 deciliter főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A körtét pucoljuk meg, a magházat távolítsuk el, vágjuk kisebb darabokra.

A felkockázott körtét tegyük fazékba, adjuk hozzá a sót, cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait (a rúddal együtt) és a fahéjrudat. Utána öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd főzzük puhára a gyümölcsöt 15-20 perc alatt.

Miután a gyümölcs megpuhult, a fahéj- és vaníliarudat távolítsuk el, majd öntsük a körtéhez a tejszínt. Botmixerrel pürésítsük, 1-2 percig még főzzük.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük