Fahéjas, vaníliás körtekrémleves: tejszíntől lesz selymes
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
A krémes gyümölcsleves felér egy édes desszerttel, ráadásul egy-két fűszerrel még különlegesebbé teheted.
A körtével készült krémes leves hidegen és melegen fogyasztva is isteni. A fahéjnak, vaníliának és cukornak köszönhetően édeskés a zamata, ezért desszertként is kínálhatod. Az édes aromát 1 csomag vaníliás cukor és 10 dekagramm pirított dió hozzáadásával fokozhatod, tálalásnál pedig tejszínhab is kerülhet a levesre.
Ha szeretnéd, karakteresebb, pikáns ízekkel is tálalhatod a levest. Talán kicsit furán hangzik, de a kakukkfű is illik a körtéhez, sokkal különlegesebb, kicsit merészebb lesz az ízvilág.
Fahéjas, vaníliás körtekrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kilogramm körte
- 2 rúd fahéj
- 1 rúd vanília
- 1 csipet só
- 2 evőkanál cukor
- 2 deciliter főzőtejszín
Elkészítés:
A körtét pucoljuk meg, a magházat távolítsuk el, vágjuk kisebb darabokra.
A felkockázott körtét tegyük fazékba, adjuk hozzá a sót, cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait (a rúddal együtt) és a fahéjrudat. Utána öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd főzzük puhára a gyümölcsöt 15-20 perc alatt.
Miután a gyümölcs megpuhult, a fahéj- és vaníliarudat távolítsuk el, majd öntsük a körtéhez a tejszínt. Botmixerrel pürésítsük, 1-2 percig még főzzük.
Fotó: Getty Images