Roppanós zabpelyhes keksz házilag: egyszerű, gyors, és eteti magát
A zabpelyhes keksz illata belengi az egész lakást, és legalább olyan finom, mint a bolti.
A zabkása a pirítós és az omlett mellett a legkedveltebb reggeliopciók közé tartozik, így nem meglepő, hogy végtelen számú variációban elkészíthető. Ez a fahéjas változat annak ellenére, hogy villámgyors, nagyon finom és tápláló, így bármikor jól jön, ha tartalmasabb reggelire van szükséged.
A zabpehely és az ízesítők mellé krémes mandulavaj is kerül, amellyel pluszfehérjét adhatsz a kásádhoz. Ezt otthon is egyszerűen elkészítheted, ha van aprítógéped, de természetesen darabolt mandulával vagy más magvakkal is helyettesítheted.
Tegyük a zabpelyhet, a sót és a fahéjat egy kisebb edénybe, majd öntsük hozzá a kókuszitalt, a juharszirupot és a vaníliakivonatot, és folyamatos kevergetés mellett néhány perc alatt főzzünk belőle hígabb kását.
Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a mandulavajat és a mazsolát, és 5-10 percre tegyük félre, hogy egészen besűrűsödjön.
Kanalazzuk két tálkába, helyezzük rá az almaszeleteket, és tetszés szerint szórjuk meg még kevés fahéjjal.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu