Fahéjas zabkása gyümölcsökkel: így készül az őszi változat

6
Nyomtatás
Fahejas-zabkasa-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fahéjas zabkása finom, tartalmas és egy igazi lélekmelengető reggeli: sok mazsola és friss gyümölcs is kerül bele.

A zabkása a pirítós és az omlett mellett a legkedveltebb reggeliopciók közé tartozik, így nem meglepő, hogy végtelen számú variációban elkészíthető. Ez a fahéjas változat annak ellenére, hogy villámgyors, nagyon finom és tápláló, így bármikor jól jön, ha tartalmasabb reggelire van szükséged.

A zabpehely és az ízesítők mellé krémes mandulavaj is kerül, amellyel pluszfehérjét adhatsz a kásádhoz. Ezt otthon is egyszerűen elkészítheted, ha van aprítógéped, de természetesen darabolt mandulával vagy más magvakkal is helyettesítheted.

Fahéjas zabkása

Fahejas-zabkasa

Hozzávalók 2 személyre

  • 100 g nagy szemű zabpehely
  • 1 csipet
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 400 ml kókusz-, mandula- vagy más növényi ital
  • 3 ek. juharszirup vagy más édesítő
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 2 ek. krémes mandulavaj
  • 50 g mazsola
  • 1 közepes édes alma felszeletelve vagy kockázva
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a zabpelyhet, a sót és a fahéjat egy kisebb edénybe, majd öntsük hozzá a kókuszitalt, a juharszirupot és a vaníliakivonatot, és folyamatos kevergetés mellett néhány perc alatt főzzünk belőle hígabb kását.

Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a mandulavajat és a mazsolát, és 5-10 percre tegyük félre, hogy egészen besűrűsödjön.

Kanalazzuk két tálkába, helyezzük rá az almaszeleteket, és tetszés szerint szórjuk meg még kevés fahéjjal.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon