Igazi különlegesség a fahéjvaj – Süteményre vagy kekszre kenve is isteni lesz

fahéjvaj
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fahéjat csak imádni lehet, legszívesebben minden süteménybe beletennénk, karácsonykor pedig érdemes is belecsempészni a desszertekbe.

A fahéj egy olyan fűszer, amely egészen különleges ízt ad minden süteménynek, sőt, pácba keverve akár egzotikus főétel is készülhet belőle. Kevés is elég a fahéjból, mert nagyon intenzív íze van.

Bár egész évben fogyasztjuk, sokunknak főleg a telet, az ünnepek illatát jelképezi. Almás, szilvás süteményekből biztosan nem hiányozhat, de ki tudna ellenállni a selymes fahéjvajnak? Amellett, hogy isteni és rengeteg mindenhez felhasználható, még karácsonyi ajándékba is adható.

Fahéjvaj

fahéjvaj recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 110 gramm vaj
  • 80 gramm méz
  • 30 gramm porcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban verjük habosra a vajat, majd adjuk hozzá a mézet, a cukrot és a fahéjat. Adjunk hozzá egy csipetnyi sót is. Keverjük alaposan össze, majd kóstoljuk, ha esetleg úgy érezzük, hogy nem elég édes vagy fahéjas, pótoljuk.

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük