
Igazi különlegesség a fahéjvaj – Süteményre vagy kekszre kenve is isteni lesz
6
Nyomtatás

Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés

Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül

Csokoládéba mártott zserbószívek: Valentin-napi desszert sütés nélkül

Krémes, tejszínes csirkeleves: puha krumplinudli a levesbetét

Menzakaják kvíze: kitalálod a hozzávalókból, melyik ételről van szó?
A fahéjat csak imádni lehet, legszívesebben minden süteménybe beletennénk, karácsonykor pedig érdemes is belecsempészni a desszertekbe.
A fahéj egy olyan fűszer, amely egészen különleges ízt ad minden süteménynek, sőt, pácba keverve akár egzotikus főétel is készülhet belőle. Kevés is elég a fahéjból, mert nagyon intenzív íze van.
Bár egész évben fogyasztjuk, sokunknak főleg a telet, az ünnepek illatát jelképezi. Almás, szilvás süteményekből biztosan nem hiányozhat, de ki tudna ellenállni a selymes fahéjvajnak? Amellett, hogy isteni és rengeteg mindenhez felhasználható, még karácsonyi ajándékba is adható.
Fahéjvaj

Hozzávalók 6 adaghoz
- 110 gramm vaj
- 80 gramm méz
- 30 gramm porcukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Egy tálban verjük habosra a vajat, majd adjuk hozzá a mézet, a cukrot és a fahéjat. Adjunk hozzá egy csipetnyi sót is. Keverjük alaposan össze, majd kóstoljuk, ha esetleg úgy érezzük, hogy nem elég édes vagy fahéjas, pótoljuk.
Fotó: Getty Images
Címkék: