
Kóstoltál már fehér pizzát? A tésztára besamel vagy carbonara szósz is kerülhet

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Krémes eperleves bodzával: jó hidegen kínáld

Villámgyors csirkés pad thai házilag: vacsorára is belefér

Fehérjedús, joghurtos tavaszi saláta: sült csicseriborsó gazdagítja

Pihe-puha rumos fánkgolyó: dupla adaggal süsd meg

Aranybarna bundában sült csirkenuggets házilag: a gyerekek kedvence
Vékony vagy vastag tészta, sok sajt, ez bizony a pizza, amit a legtöbbször paradicsomos szósszal nyakon öntve készítenek, pedig nem csak piros mártással készülhet az olaszok kedvence.
Fehér alappal készítve is nagyon finom a pizza. Ez nem valami új őrület, régóta kérhető fehér mártással nyakon öntve a tészta, amire aztán különböző feltétek kerülnek. Senki nem követ el bűnt a pizza ellen, egy kis újítás sosem árt.
Mitől is fehér az a pizza?
A klasszikus paradicsomszószt megéri lecserélni, helyette tejszínes, tejfölös-fokhagymás, besamel, de még carbonara szósz is kerülhet a tésztára. A fehér szószokhoz a legjobban ricotta, mozzarella, füstölt és feta sajt passzol, valamint a gomba, bacon, olívabogyó, lazac és rukkola is remekül illik hozzá. Csak bátran, érdemes megkóstolni a fehér pizzát, garantált siker lesz! Készülhet megúszósan, bolti, előre csomagolt pizzatésztából, de házi készítésű, saját gyúrású tésztából is összerakható.
Fehér pizza

Hozzávalók 4 személyre
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 30 dekagramm mozzarella
- 4 evőkanál tejföl (20 %-os)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab pizzatészta
- 300 gramm gomba
- kevés olaj
- 1 fej lilahagyma
Elkészítés:
A kevés olajjal kikent pizzaformában terítsük el a tésztát, majd szurkáljuk meg villával. A reszelt mozzarella felét szórjuk a tésztára. A tejfölt az apróra vágott fokhagymával, sóval és borssal együtt keverjük el, ha úgy érezzük, kevés a tejföl, nyugodtan tegyünk többet belőle.
A fokhagymás tejfölt öntsük a sajttal borított pizzára.
A gombát szeleteljük fel, a lilahagymát vágjuk karikákra, majd tegyük a tésztára. A sajt másik fele is kerüljön a pizzára, majd mehet is sülni 180 fokos sütőbe 18-25 percre.
Fotó: Getty Images