
Isteni sütőtökös pizza őszre: a tészta és a szósz is házilag készül
Sütőtökből számtalan ételt készíthetsz, még pizzaszószként is megállja a helyét, próbáld ki ezt a szuper receptet!
A pizzára általában paradicsomszósz szokott kerülni, de ma már egyre népszerűbb az úgynevezett fehér pizzaszósz is. Ez színében és ízeiben teljesen más, mint egy pürés alap, ugyanakkor remekül passzol például a csirkehúsos feltétekhez.
Kb. 5 perc alatt elkészíthető, és a benne található fokhagyma úgy simul majd bele a pizzatészta ízeibe, hogy öröm lesz azt megkóstolni.
A fokhagymát nyomjuk át préselőn, vagy reszeljük le nagyon finomra.
A parmezánt szintén reszeljük le, majd tegyük félre.
A vajat egy kisebb lábosban olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és közepes lángon 1-2 percig pirítsuk. Lassan, fokozatosan, keverés mellett öntsük fel a tejjel. Keverjük csomómentesre, és főzzük addig, míg besűrűsödik.
Habverővel keverjük hozzá a sót és a borsot, illetve a lereszelt fokhagymát. Ezután mehet rá a parmezán sajt, majd újabb fél percig intenzíven keverjük.
Ezt követően vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük tovább, amíg az összes sajt el nem olvad benne.
Végül tegyük félre egy picit hűlni, mielőtt a pizzára öntenénk, nehogy túl hamar beszívja a tészta a friss szószt.
A szószt, kihűtést követően, további 5 napig tárolhatjuk a hűtőben.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu