Fokhagymás, fehér pizzaszósz: 5 perces receptet mutatunk

8
Nyomtatás
feher-pizzaszosz
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fehér pizzaszósz lényegében egy egyszerű, fokhagymás szósz, olasz beütéssel. Se perc alatt elkészíthető, a pizzának mégis különleges bájt kölcsönöz.

A pizzára általában paradicsomszósz szokott kerülni, de ma már egyre népszerűbb az úgynevezett fehér pizzaszósz is. Ez színében és ízeiben teljesen más, mint egy pürés alap, ugyanakkor remekül passzol például a csirkehúsos feltétekhez.

Kb. 5 perc alatt elkészíthető, és a benne található fokhagyma úgy simul majd bele a pizzatészta ízeibe, hogy öröm lesz azt megkóstolni.

Fehér pizzaszósz

feher-pizzaszosz

Hozzávalók 8 személyre

  • 2 ek. sótlan vaj
  • 2 ek. búzaliszt
  • 300 ml tej
  • 0.25 tk.
  • 0.5 kk. bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 g parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát nyomjuk át préselőn, vagy reszeljük le nagyon finomra.

A parmezánt szintén reszeljük le, majd tegyük félre.

A vajat egy kisebb lábosban olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és közepes lángon 1-2 percig pirítsuk. Lassan, fokozatosan, keverés mellett öntsük fel a tejjel. Keverjük csomómentesre, és főzzük addig, míg besűrűsödik.

Habverővel keverjük hozzá a sót és a borsot, illetve a lereszelt fokhagymát. Ezután mehet rá a parmezán sajt, majd újabb fél percig intenzíven keverjük.

Ezt követően vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük tovább, amíg az összes sajt el nem olvad benne.

Végül tegyük félre egy picit hűlni, mielőtt a pizzára öntenénk, nehogy túl hamar beszívja a tészta a friss szószt.

A szószt, kihűtést követően, további 5 napig tárolhatjuk a hűtőben.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon