Krémes, fehér csokis süti: igazi édes kényeztetés
Ha tortaformában sütöd, a vajas piskóta alapú, krémes, fehér csokis süti még elegánsabb, csábítóbb lesz.
Igen, jól látod, ez a recept valóban három hozzávalós: nincs hozzá másra szükséged, mint fehér csokira, bármelyik boltban kapható sós perecre és pár szem tetszés szerinti töltetlen cukorkára.
Ha látványosabb végeredményt szeretnél, akkor perecből a hagyományos formájú helyett keress érdekesebb alakúakat, amelyek jobban beillenek a karácsonyi hangulatba. De akár sima sós pálcikát (ropit) is használhatsz, ebben az esetben azonban csak félig vond be őket csokival. A cukorkát pedig cukorpálcára is cserélheted, így a belőle készült törmelék kétféle színű lesz, piros és fehér, ezzel még inkább rájátszva a karácsonyi hangulatra.
A fehér csokit tördeljük egy hőálló edénybe, és gőz felett olvasszuk fel.
Villával mártogassuk bele a pereceket, csepegtessük le, majd szedjük őket egy sütőpapírral vagy fóliával bélelt tepsire vagy nagyobb tálcára.
Egy sodrófával vagy húsklopfolóval daraboljuk kisebb-nagyobb szemcsékre a cukorkát, és szórjuk az egymás mellett sorakozó perecekre. Fontos, hogy várjunk pár percet a szórással, hogy a csoki már kissé dermedt legyen a pereceken. Így jobban beleragad majd a cukorka, és nem folyik le a csokival.
25-30 percig pihentessük, majd ha teljesen megdermedtek, akkor szedjük a pereceket tetszőleges sütisdobozba vagy tányérra.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu