Extrém fehérjedús csokipuding: főzni sem kell

13
Nyomtatás
Csicseris-csokipuding-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha eddig azt hitted, hogy a pudingot mindenképpen főzni kell, akkor próbáld ki ezt a receptet, és nagyon pozitív meglepetésben lesz részed!

A puding hallatán a legtöbbünknek a keményítőalapú, ízesített és tejjel krémesre főzött desszert jut az eszébe, amely bár finom és elkészíteni is egyszerű, léteznek jobb és egészségesebb alternatívák. Ilyen ez a mostani is: egy nyers desszert, azaz semmilyen hőkezelést nem igényel, csak egy aprítógépet vagy kézi botmixert, és 1 perc alatt el is készül.

A végeredmény pedig egy krémes, finom, fehérjedús és rostban gazdag desszert, amely kiskanállal falatozva a legjobb, de friss gyümölcsökkel vagy krékerrel is mártogathatod. Ha pedig tetszett a főzést nem igénylő csokipuding, akkor próbáld ki ezt a legalább olyan finom, avokádóval és banánnal készülő változatát is. 

Fehérjedús csokipuding

Csicseris-csokipuding

Hozzávalók 4 személyre

  • 100 ml mandulaital
  • 20 g kakaópor (legalább 20%-os kakaóvaj-tartalommal)
  • 80 ml juharszirup
  • 2 tk. vanílakivonat
  • 2 nagy ek. mandulavaj
  • 240 g konzerves csicseriborsó (leszűrt mennyiség)
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót aprítógépbe, és 1 perc alatt dolgozzuk krémesre.

Kanalazzuk tálkákba, és akár azonnal fogyaszthatjuk, azonban behűtve a legjobb.

Hűtőben tároljuk, és 3-4 napon belül fogyasszuk el.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon