
Krémes, házi csokipuding rummal bolondítva: nem lehet abbahagyni

A házi puding egyszerűen, tojás hozzáadása nélkül készül. Különleges zamatát a rumtól kapja, finom magában, de palacsintába töltve is fantasztikus.
A hagyományos házi puding eredetileg sok tojásból készül, de mindig lehet találni könnyedebb recepteket, melyek szerencsére ugyanúgy nem okoznak csalódást. A rumos-csokis puding is ilyen.
A krémes poharas desszert csak kakaóval is készülhet, a rum mennyiségét pedig növelheted, vagy el is hagyhatod. A finomság hidegen kanalazva a legjobb, de palacsintába vagy piskótatekercsbe töltve is érdemes kipróbálni.
Házi rumos csokipuding

Hozzávalók 2 személyre
- 100 g cukor
- 15 g cukrozatlan kakaó
- 30 g étkezési keményítő
- 1 csipet só
- 650 ml tej
- 80 g tej- vagy étcsoki (opcionális)
- 25 g vaj
- 2 evőkanál rum
Elkészítés:
Egy magas falú lábasban keverjük össze a kakaót, cukrot, keményítőt és a sót, majd a hideg tejjel keverjük simára.
A lábast tegyük közepes láng fölé, és adjuk hozzá a csokit, majd főzzük addig folyamatosan kevergetve, míg pudingsűrűséget kap a krém. Ekkor vegyük le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a vajat és a rumot is.
A pudingot öntsük poharakba, tálalásig helyezzük hűtőbe.
A házi puding mindenféle extra nélkül is finom, de feldobhatjuk tejszínhabbal, vagy palacsinta, gofri, fánk mellé is kínálhatjuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!