
Álomfinom Fekete-erdő torta: a kakaós piskóta légiesen könnyű

A csodaszép tortaköltemény első pillantásra elvarázsol és egyben meg is rémiszt, hisz a szépsége azt az érzetet kelti, hogy nehéz megalkotni, de ez egyáltalán nincs így!
A torták csodás univerzumában a Fekete-erdő nagy kedvenc, melyet muffin vagy piskótatekercs formájában is érdemes kipróbálni. A csokis, tejszínes, meggyes torta látványban és ízben is elbűvölő, nem csoda, hogy nagy siker a cukrászdákban, de ha szeretsz sütni, akkor otthon is készítsd el a finomságot.
A réteges torták megalkotása általában időigényes, de ez nem jelenti azt, hogy nehéz is. A Fekete-erdő becsapós, a látvány alapján úgy tűnhet, magas fokú tudást igényel az elkészítése, de ez nem igaz. A csokis tésztalapot friss gyümölccsel, lekvárral és tejszínhabbal kell bevonni, és hogy minél látványosabb legyen, a díszítésnél érdemes habzsákba tenni egy kis habot, aztán bájos halmokkal, rózsákkal dekorálhatod a tortát. A cifrázáshoz a meggy és a reszelt csoki is kötelező, utóbbiból a torta oldalára is szórj.
Fekete-erdő torta

Hozzávalók 6 személyre
- 10 dkg tej- vagy étcsokoládé
- 5 darab tojás
- 6 evőkanál gyümölcspálinka
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 50 dkg magozott meggy
- 20 dkg meggylekvár
- 3 dl tejszín
- 2 teáskanál habfixáló
- 2 evőkanál cukor
- 10 dkg tej- vagy étcsokoládé a díszítéshez
Elkészítés:
A csokoládét reszeljük le.
A tojásokat üssük keverőtálba, adjunk hozzájuk 4 evőkanál gyümölcspálinkát és keverjük alaposan össze. Utána adjuk hozzá a porcukrot, lisztet, kakaót és a csokoládét.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába (24 cm), és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, süssük tűpróbáig. Ez sütőtől függően 40-60 perc is lehet.
A megsült tésztát vegyük ki a formából és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
A kihűlt tésztát vízszintesen vágjuk 2 vagy 3 lapra, majd a tésztákat locsoljuk meg a maradék pálinkával.
A meggyet csepegtessük le, 10-14 darabot tegyünk félre a díszítéshez, a többit a lekvárral forgassuk egybe.
Az egyik tésztalapot helyezzük tálcára, utána kenjük meg a lekvárral (ha 3 lappal dolgozunk, a következő rétegre is gondoljunk, ha azonban csak kettővel, akkor az egész lekvárt kenjük a tésztára).
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral verjük kemény habbá, majd egy részét kenjük a lekváros rétegre, ezután helyezzük rá a másik tésztalapot.
A maradék krémmel kenjük körbe a torta oldalát és tetejét, majd, ha marad vagy szeretnénk, egy keveset helyezzünk habzsákba, amely a díszítésnél fog jól jönni.
A habzsákba helyezett krémet a torta díszítésére használjuk a félretett gyümölccsel és a csokoládéval együtt.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!