
Légies palacsinta zabpehelyből: rostban gazdag desszert
Tökéletes napindító a rostdús zabpalacsinta, amit édesen és sósan is kínálhatsz a hangulatodtól függően.
Ez a japán stílusú, levegős, sütőporral készült palacsinta nemcsak gyönyörű látvány, hanem mennyei ízélmény is. Ha pedig juharsziruppal, friss áfonyával és banánnal tálalod, garantáltan a család kedvence lesz.
Igaz, nem a klasszikus palacsinta módjára készül, mivel sokkal vastagabb és szivacsosabb a textúrája, nagyon puha és levegős lesz. A gyümölcsök frissessége tökéletesen kiegészíti a palacsinta könnyedségét, a juharszirup pedig csodásan megédesíti az egészet!
Egy tálban keverjük össze a görög joghurtot, tejet és a tojásokat, ezután adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a kristálycukrot, majd dolgozzuk csomómentesre, ameddig lágy masszát nem kapunk.
Melegítsünk fel egy serpenyőt, olvasszuk meg benne a vajat, majd lassú tűzön süssük ki a tésztakorongokat.
Pár perc sütés után fordítsuk meg őket, hogy mindkét oldaluk aranybarnára süljön.
Tálaljuk friss gyümölcsökkel és juharsziruppal.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu